Відкрити категорії

Горіхове тістечко




Сьогодні готуємо домашні прості тістечка зі згущеним молоком і з великою кількістю горішків. Відразу хочу сказати, що десерт дуже калорійний, солодкий, для нас справжніх ласунів.

Інгредієнти.
Тісто:
борошно - 310 г;
яйця - 5 шт.;
цукор - 320 г;
масло вершкове - 200 г;
розпушувач - 3 ч. л.;
ванілін - 1 г;
горіхи волоські - 120 г.

Крем:
масло вершкове - 200 г;
молоко згущене варене - 1 б. (370 г);
смажений арахіс – 150 г;
волоські смажені горіхи - 50 г.

Процес приготування горіховий тістечок.


Починаємо збивати яйця, потім додаємо цукор і збиваємо пишну білу масу.

1


Подрібнюємо за допомогою блендера волоські горіхи, але не дуже дрібно.

2


До яєчної маси додаємо розтоплене вершкове масло, яке остигло.

3


За два заходи всипаємо борошно, додаємо ванілін, розпушувач, горішки. Перемішуємо і готово. Тісто у нас виходить досить густе.

4


Деко застелити пергаментом. Викладаємо тісто, розрівнюємо і випікаємо приблизно 35 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.

5


Охолоджуємо корж.

6


Приготуємо крем. М'яке вершкове масло кімнатної температур збиваємо зі згущеним молоком 2-3 хвилини. Масло жирністю 62%, тому крем трохи рідкуватий.

7


Арахіс і грецькі горіхи подрібнюємо теж не дуже дрібно.

8


Корж розрізати навпіл. Рівняємо краї та натираємо на крупній тертці.

9


Збираємо. На перший корж намазуємо крем. Посипаємо зверху половиною підготовлених горішків.

10


Трохи змащуємо другий корж і накриваємо перший. Зверху і з боків також змащуємо кремом.

11


З'єднуємо крихти і другу половину горіхів. Обсипаємо краї і верх.

12


Розріжемо на рівні прямокутні шматочки.

13


Ставимо просочитися години на дві, не менше. Смачного!


Горіхове тістечко


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com