Відкрити категорії

Горіхове тістечко


Горіхове тістечко


Сьогодні готуємо домашні прості тістечка зі згущеним молоком і з великою кількістю горішків. Відразу хочу сказати, що десерт дуже калорійний, солодкий, для нас справжніх ласунів.

Інгредієнти.
Тісто:
борошно - 310 г;
яйця - 5 шт.;
цукор - 320 г;
масло вершкове - 200 г;
розпушувач - 3 ч. л.;
ванілін - 1 г;
горіхи волоські - 120 г.

Крем:
масло вершкове - 200 г;
молоко згущене варене - 1 б. (370 г);
смажений арахіс – 150 г;
волоські смажені горіхи - 50 г.

Процес приготування горіховий тістечок.


Починаємо збивати яйця, потім додаємо цукор і збиваємо пишну білу масу.

11


Подрібнюємо за допомогою блендера волоські горіхи, але не дуже дрібно.

22


До яєчної маси додаємо розтоплене вершкове масло, яке остигло.

33

Рекламний блок
За два заходи всипаємо борошно, додаємо ванілін, розпушувач, горішки. Перемішуємо і готово. Тісто у нас виходить досить густе.

44


Деко застелити пергаментом. Викладаємо тісто, розрівнюємо і випікаємо приблизно 35 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.

55


Охолоджуємо корж.

66


Приготуємо крем. М'яке вершкове масло кімнатної температур збиваємо зі згущеним молоком 2-3 хвилини. Масло жирністю 62%, тому крем трохи рідкуватий.

77


Арахіс і грецькі горіхи подрібнюємо теж не дуже дрібно.

88


Корж розрізати навпіл. Рівняємо краї та натираємо на крупній тертці.

99


Збираємо. На перший корж намазуємо крем. Посипаємо зверху половиною підготовлених горішків.

1010


Трохи змащуємо другий корж і накриваємо перший. Зверху і з боків також змащуємо кремом.

1111


З'єднуємо крихти і другу половину горіхів. Обсипаємо краї і верх.

1212


Розріжемо на рівні прямокутні шматочки.

1313


Ставимо просочитися години на дві, не менше. Смачного!

Рекламний блок
Горіхове тістечко


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com