Відкрити категорії

Пісочні тістечка Шкільні з начинкою




Сьогодні рецепт дуже смачних, м'яких пісочних тістечок, які просто тануть в роті. Рецепт максимально простий, а результат завжди відмінний.

Інгредієнти:
борошно - 600 г;
вершкове масло (або маргарин) - 300 г;
цукор - 200 г;
1 яйце і 1 жовток;
ванільний цукор - 2 ч. л.;
солі - 1/2 ч. л.;
сода (гашена оцтом або соком лимона) - 1/2 ч. л.

Для начинки:
будь-якого повидла, джему, густого варення або вареного згущеного молока - 500-600 г.

Процес приготування пісочних тістечок з начинкою.


До м’якого масла або маргарину кімнатної температури додати цукор, сіль і ванільний цукор. Розминаю виделкою. Додаю одне ціле яйце і один жовток, соду (її потрібно погасити оцтом або соком лимона). Добре все перемішуємо.

1


Залишилося просіяти борошно. Замішую тісто спочатку ложкою, а потім тісто-крихту пересипаю на стіл і починаю збирати руками в єдине ціле. Довго вимішувати тісто не потрібно. Воно виходить дуже пластичним і м'яким.

2

Кладу його в целофановий пакет, можна обернути харчовою плівкою. Прибираю на одну годину в холодильник.

3


Тим часом з пергаментного паперу виріжу 2 прямокутника за формою деко, в якому буду випікати коржі. Розмір мого листа 20-30 см.

4


Охолоджене тісто поділяємо на 2 частини, поклавши його на пергамент, притрушую борошном. Починаю розкатувати по формі листа. Нічого страшного, якщо краї будуть нерівними. Їх ми потім зріжемо для крихти. Тісто разом з пергаментом перекладаю на деко. Проколю корж виделкою, щоб він в процесі випічки не деформувався.

5


Випікаємо в розігрітій до 240 градусів духовці 10-12 хвилин (не більше) до блідого відтінку. Точно також випікаю другий корж.

6


Готові коржі повинні трохи охолонути, відріжу у них всі нерівні краї. Обрізки складаю в блендер.

7


Тепер кожен корж буду промащувати повидлом - у мене яблучне, але можна брати абсолютно будь-яке повидло, джем або густе варення. Також підійде варене згущене молоко.

8


Обрізки подрібнюю в блендері і посипаю ними верх пирога.

9


Нарізаю пиріг на прямокутні тістечка. Можна вибрати і квадратну форму або трикутну. Даю тістечкам повністю охолонути і можна починати чаювання.

10


Пісочні тістечка за цим рецептом виходять дуже м'якими, розсипчастими, ніжними і буквально тануть у роті.

11


На наступний день вони стають ще смачніше. Бажаю всім приємного смаку і гарного настрою!


Пісочні тістечка Шкільні з начинкою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com