Відкрити категорії

Пісочні тістечка Шкільні з начинкою


Пісочні тістечка Шкільні з начинкою


Сьогодні рецепт дуже смачних, м'яких пісочних тістечок, які просто тануть в роті. Рецепт максимально простий, а результат завжди відмінний.

Інгредієнти:
борошно - 600 г;
вершкове масло (або маргарин) - 300 г;
цукор - 200 г;
1 яйце і 1 жовток;
ванільний цукор - 2 ч. л.;
солі - 1/2 ч. л.;
сода (гашена оцтом або соком лимона) - 1/2 ч. л.

Для начинки:
будь-якого повидла, джему, густого варення або вареного згущеного молока - 500-600 г.

Процес приготування пісочних тістечок з начинкою.


До м’якого масла або маргарину кімнатної температури додати цукор, сіль і ванільний цукор. Розминаю виделкою. Додаю одне ціле яйце і один жовток, соду (її потрібно погасити оцтом або соком лимона). Добре все перемішуємо.

11


Залишилося просіяти борошно. Замішую тісто спочатку ложкою, а потім тісто-крихту пересипаю на стіл і починаю збирати руками в єдине ціле. Довго вимішувати тісто не потрібно. Воно виходить дуже пластичним і м'яким.

22


Кладу його в целофановий пакет, можна обернути харчовою плівкою. Прибираю на одну годину в холодильник.

33

Рекламний блок
Тим часом з пергаментного паперу виріжу 2 прямокутника за формою деко, в якому буду випікати коржі. Розмір мого листа 20-30 см.

44


Охолоджене тісто поділяємо на 2 частини, поклавши його на пергамент, притрушую борошном. Починаю розкатувати по формі листа. Нічого страшного, якщо краї будуть нерівними. Їх ми потім зріжемо для крихти. Тісто разом з пергаментом перекладаю на деко. Проколю корж виделкою, щоб він в процесі випічки не деформувався.

55


Випікаємо в розігрітій до 240 градусів духовці 10-12 хвилин (не більше) до блідого відтінку. Точно також випікаю другий корж.

66


Готові коржі повинні трохи охолонути, відріжу у них всі нерівні краї. Обрізки складаю в блендер.

77


Тепер кожен корж буду промащувати повидлом - у мене яблучне, але можна брати абсолютно будь-яке повидло, джем або густе варення. Також підійде варене згущене молоко.

88


Обрізки подрібнюю в блендері і посипаю ними верх пирога.

99


Нарізаю пиріг на прямокутні тістечка. Можна вибрати і квадратну форму або трикутну. Даю тістечкам повністю охолонути і можна починати чаювання.

1010


Пісочні тістечка за цим рецептом виходять дуже м'якими, розсипчастими, ніжними і буквально тануть у роті.

1111


На наступний день вони стають ще смачніше. Бажаю всім приємного смаку і гарного настрою!

Рекламний блок
Пісочні тістечка Шкільні з начинкою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com