Відкрити категорії

Профітролі з заварним кремом


Профітролі з заварним кремом


Багато вважають заварне тісто дуже складним і вередливим у приготуванні. Насправді, це не так, досить знати деякі тонкощі, щоб легко впоратися із завданням. Заварне тісто є основою різних тістечок, наприклад, всіма улюблених еклерів. За назвою зрозуміло, що це винахід французьких кулінарів, як і профітролі. Цікаво, що профітролі наповнюють не тільки солодкими кремами, перетворюючи їх в тістечка, але і салатами, паштетами, роблячи з них гарячі і холодні закуски, подаючи до бульйону і т. п.

Один з класичних варіантів – профітролі з заварним кремом. Покроковий рецепт з фото допоможе в їх приготуванні. Для цих тістечок знадобляться тільки самі прості і доступні інгредієнти, а результат, безсумнівно, порадує будь-якого гурмана.

Для тіста:
200 г борошна;
100 г вершкового масла;
1/2 ч. л. солі;
4 яйця;
250 мл води.

Для крему:
2 яйця;
1 ст. молока;
50 г масла;
1 ч. л. ванільного цукру або ванілін на кінчику ножа;
100 г цукру;
1 ст. л. борошна.

Процес приготування тістечок.


Виливаємо в каструльку воду, солимо, додаємо шматочки масла і доводимо до кипіння. Масло має повністю розчинитися.

11


Додаємо у воду з маслом борошно, знімаємо з вогню і ретельно вимішуємо тісто, воно вийде досить щільним.

22


Тісто трохи охолоджуємо, щоб яйця при додаванні в нього не зварилися. В трохи остигле тісто яйця додаються по одному, кожен раз після цього вимішуємо тісто до однорідного стану.

33

Рекламний блок
Так виглядає тісто, коли ми додали всі 4 яйця. Воно стало більш текучим і еластичним, тепер його можна набрати в кулінарний пакет або шприц.

44


Відсаджуємо тісто з шприца на деко маленькими круглими кульками на великій відстані один від одного, тому що вони сильно піднімаються при випічці. Якщо немає спеціального шприца, можна набирати тісто столовою ложкою.

Профітролі випікаються приблизно 30 хвилин. Спочатку випікання температура повинна бути близько 220 градусів, щоб утворилася порожнина в середині тістечка, через 10 хвилин нагрівання краще знизити, щоб профітролі не підгоріли зверху. Відкривати дверцята духовки до закінчення випічки не можна, інакше тісто впаде. Тут треба набратися терпіння і орієнтуватися на вигляд за склом духовки, запахом і інтуїцією.

55


Профітролі після випічки краще складати на велике плоске блюдо, щоб вони лежали просторо, не деформувалися при охолодженні і залишалися хрусткими.

66


Крем можна зробити, поки тістечка випікаються. Змішуємо яйця з цукром, ванільним цукром (або ваніліном) і борошном. Додаємо молоко і ставимо на невеликий вогонь, щоб суміш повільно нагрівалася.

77


Крем постійно помішуємо, щоб цукор розчинився, і суміш не пригоріла. Нагріваємо майже до кипіння, як тільки суміш загусла і стала «пихкати», знімаємо каструлю з вогню.

88


Крему даємо повністю охолонути, додаємо вершкове масло і збиваємо. Крем повинен побіліти і збільшитися в об'ємі.

99


Надрізаємо дно тістечка, як на фото і чайною ложкою наповнюємо його кремом. Можна це робити за допомогою того ж кулінарного шприца через невеликий отвір. Профітролі з щільними начинками та кремами, які тримають форму, іноді розрізають навпіл, і наповнюють так, щоб начинка була видна.

1010


Готові тістечка можна посипати через сито цукровою пудрою, полити цукровою або шоколадною глазур'ю.

1111


Смачного!

Рекламний блок
Профітролі з заварним кремом


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua