Відкрити категорії

Французькі тістечка Макарун




У складі основні інгредієнти — мигдаль, цукор і яйця. Ніякої муки. Також макаруни готують кольоровими, додаючи різні натуральні барвники заготівлі і в крем — я для цих цілей використовувала какао, а ви можете зробити їх рожевими, зеленими, блакитними або іншого кольору. З рецепту приготування тістечка макарун, ви дізнаєтеся, як зробити борошно з мигдалевих горіхів, як приготувати масляний крем на яєчних жовтках (масло можете і не додавати) і в чому полягають основні секрети правильного готування.

Інгредієнти:
Для тіста:
1 ст. ложка какао-порошку або будь-які барвники;
2 яєчних білка;
150 г цукрової пудри — для тіста;
150 г цукрового піску (або пудри) — для сиропу;
40 г води;
150 г мигдальної муки або 175 г сирих горіхів мигдалю;
1 чайна ложка лимонного соку;
1 щіпка солі.

Для крему:
80 г молока;
90 г цукру;
125 г вершкового масла;
4-5 жовтків (залишаться після приготування тіста).

Приготування тістечка макарун.


Я підготувала цукор, лимон (знадобиться чайна ложка соку), дуже холодні яйця, цукрова пудра (змолола невеликими порціями в кавомолці, але купівельна набагато дрібніше і ніжніше).

1


2 яйця, які підуть в тісто, я поставила в морозильну камеру, щоб вони були дійсно дуже холодними. В цей час зайнялася чищенням горішків від верхньої шкірки. У миску поставила друшляк, висипала 175 г горіхів і залила окропом.

2


Ви можете придбати готову мигдальне пудру або муку і не мучитися. Але я її в продажу не знайшла, тому вирішила зробити самостійно, тим більше коли робиш сам, впевнений у якості. Деякі запитають, мовляв навіщо їх чистити, адже шкірка теж придатна для їжі. Відповідаю: мука повинна бути білою.

3


Вже через 5 хвилин шкірка відстає і її можна знімати. Спочатку я чистила кожен горішок окремо, а потім брала в долоні приблизно півтора десятка мигдалин і терла долоньками. Залишається тільки вибрати білі чисті горіхи.

4


Тепер їх потрібно висушити. Тістечка дуже бояться вологи, тому всі інгредієнти повинні бути сухими. Я це робила в електродуховці, виклавши на решітку на пергаментний папір. Деко теж підходить.

5


У ній є мінімальна температура 60 градусів, що дозволяє з легкістю робити сушку, сухарики або сушити розпарений мигдаль. Зайняло це близько 1,5 годин. Перевіряйте час від часу, можливо вони просушаться швидше. Якщо у вас звичайна духовка, наприклад, газова, зробіть невеликий вогонь і сушіть трохи прочинивши дверцята шафи.

6


Настав час збивати яйця. Для цих цілей я вибрала насадку «віночок» і перевірила, щоб всі частини блендера, а також чашка були сухими і без слідів жиру. Єдина крапля може зіпсувати весь процес і доведеться починати спочатку з нових продуктів.

7


Дістаю з морозилки 2 яйця (вони там були поки я мигдаль чистила, близько 10 хвилин), відділяю білки в чашу блендера, а жовтки в чашку, які обов'язково потрібно накрити, щоб не обвітрилися і не засохли. У білки я додала дрібку солі і видавила трошки лимонного соку. Ця маленька хитрість дозволить краще збиватися білкам, ще більше збільшуючи їх у обсязі.

8


Далі потрібно зварити цукровий сироп. Для цього в каструльку насипаю 150 г цукру (або пудри — без різниці).

9


І відміряю 40 г води. Не забудьте врахувати вагу тари при зважуванні.

10


Потім з'єднайте і розмішайте.

11


Варити цукровий сироп до температури в 115-120 градусів. Але навряд чи у вас є кухонний градусник, бо цей час можна обчислити по годинах — воно дорівнює приблизно 3,5-4 хвилин. Сироп злегка пожовтіє і загусне. Вода з нього випарується.

12


Зачекайте, поки сироп трохи охолоне і збиваючи білки тонкою цівкою вливайте, з'єднуючи. Не лийте гарячий сироп, згорнуться білки і нічого не вийде. Думаю, що можна і не варити сироп, а додати цукрову пудру в тій же кількості — це якщо ніколи його не варили, а тістечка приготувати хочеться.

13


Тут і горішки підсохли. Пора їх перетерти. Я використовую звичайну побутову кавомолку.

14


Отже, ось вони, продукти, яких не вистачає нашим збитим білків. Цукрова пудра власного виготовлення, мигдальне борошно, 2 яйця (з них білки візьмемо) і какао для фарбування. В якості барвників можна використовувати інші кольори, відмінні від натурального або шоколадного. Не рекомендується додавати рідкі фарбувальні основи, а сухі цілком можна розчиняти в цукровому сиропі.

15


Для приготування тіста знадобиться ретельно просіяти через сито отримане мигдалеве борошно, щоб розбити грудочки, розпушити і не пропустити частинки, які не розмололись. Напевно у вас є металевий друшляк сіточкою — саме воно для цієї мети.

16


Через нього і цукрову пудру проціджую.

17


Також для підфарбовування тіста відправляю туди ж і столову ложку какао порошку.

18


Дуже важливий момент — всі ці сухі інгредієнти обов'язково слід просіяти, щоб не було грудочок і вони легко перетворилися в однорідну масу. Як тільки перемішали какао, пудру і мигдаль, відокремте два білка. Перемішайте.

19


Влийте збиті білки і акуратно рухами зверху вниз або однаковими круговими починайте перемішувати.

20


Маса повинна з'єднатися і добре перемішатися. Не повинно бути темних чи світлих розводів, які говорять про погане змішування. Разом з тим робити це потрібно дуже акуратно.

21


Духовка в мене маленька, тому і листи невеликі. Щоб збільшити площу я їх перевернула, накрила пергаментом і видавила шприцом невеликі круглі печеньки. Робити це можна і без шприца. Візьміть щільний поліетиленовий пакет (наприклад, молочний), наповніть тістом, зріжте куточок, зробивши маленьку дірочку і видавлюйте невеликими порціями.

22


Як тільки останнє місце на пергаменті було заповнено, візьміть двома руками деко і постукайте ним об стіл. Це вирівняє печиво, зробивши форму більш гладкою. Потім відставте деко на стіл або інше місце приблизно на 45 хвилин. Це потрібно для того, щоб утворилася хрустка кірочка на поверхні. Час визначається дуже просто: доторкніться пальчиком до поверхні тіста, якщо не липне, значить, можна ставити в духовку.

23


Для приготування знадобиться близько 10-12 хвилин. Але потрібно ставити у вже розігріту до 160 градусів духовку. Дуже важливо дотримуватися цього. В шафі під час випічки верхня шапочка залишиться недоторканою і блискучою, але по краях обов'язково з'явиться якась спідничка, якщо її немає, значить тістечка у вас не вийшли. Ця сама спідничка є фірмовим знаком французького десерту.

24


Вийнявши з духовки деко, відразу ж перенесіть або посуньте на суху холодну поверхню пергамент з випічкою. Нехай там і остигає. Не знімайте печиво гарячими — поламаєте. Потім знайдіть для кожного кружечка пару за розміром і складіть, підготувавши для начинки кремом.

25


Ось і настав час готувати крем на жовтках. Готується він дуже просто. Знадобиться цукор, молоко, жовтки і масло. Останній інгредієнт можна не додавати зовсім або покласти половину порції, він дає маслянистість і густоту. В оригінальному рецепті цукру потрібно було взяти 150 г — як на мене, це вже занадто солодко, бо зменшила до 90, а масло зменшила зі 150 до 120. В рецепті використано 4 яйця, а жовтків ви бачите 5, справа в тому, що яйця були дуже дрібні, тому і 5.

26


Насамперед слід збити жовтки. Вони дуже швидко побіліють, ось тоді і прийде час додавати цукор. Роблю я це в три прийоми не припиняючи збивати. Крем виходить густий. Чим більше цукру, тим густіше. Тепер, коли з віночка стікає густа маса і лягає на поверхню вмісту чаші наче рідкий мед, додаю молоко і ще раз збиваю. На цей крем для взбивання пішло не більше 3 хвилин.

27


Поставте на плиту каструлю з водою і дочекайтеся, коли закипить. Крем перелийте в металеву миску або каструльку-ківш. У киплячу воду поставте на водяну баню крем і варіть, не перестаючи помішувати.

28


По густоті основа для крему повинна вийти приблизно як манна каша.

29


Також є ще одна перевірка готовності для жовткового крему. Проведіть кінчиком ложки смугу на паличці і переверніть. Якщо крем потече, варіть ще. Якщо не буде текти, значить готово.

30


Відставте жовтковий крем остигати, а в цей час в чашу для збивання покладіть розм'якшене масло і збивайте, поки воно не побіліє. Температура найкраща — кімнатна. На цей процес у мене не пішло більше хвилини.

31


Остиглий крем з'єднуємо з маслом і збиваємо до однорідності. Це ще кілька хвилин.

32


Для фарбування я додала ложку какао-порошку. Якщо ви використовували інші барвники, тоді крем доведеться розділити і фарбувати окремо кожну частину. Для додавання фарби крем повинен бути вже готовий.

33


Тепер візьміть підготовлені пари печива, намажте одну половинку кремом і з'єднати, злегка покрутивши навколо осі для кращого склеювання. Французькі тістечка макарони готові!

34


Тістечка бояться вологи, тому зберігайте їх у сухому місці, а кремом наповнюйте безпосередньо перед трапезою.

35

 

Важливі моменти в приготуванні макарун.


- Мигдальне борошно має бути сухим. Тому навіть купуючи готове в магазині обов'язково просушіть в духовці на невеликій температурі не менше півгодини.

- Яйця для збивання повинні бути дуже холодними, тому на 10 хвилин білки можна поставити в морозильну камеру, головне не забути.

- Жовтки краще збиваються, якщо вони кімнатної температури. Щоб вони не обвітрилися і не підсохли, відокремлюйте їх у чашу або невелику піалу, накривши плівкою.

- Будь-які рецептах сухі інгредієнти обов'язково просіюйте, а потім перемішуйте окремо, а тільки потім вже додавайте мокрі (яйця, сироп, масло) — це запобіжить появи важко грудочок і зробить процес перемішування більш легким.

- Білки збиваються ще краще, якщо до них додати дрібку солі і видавити трохи лимонного соку. Починайте цей процес з маленькій швидкості, поступово збільшуючи.

- Завжди можна купити готове мигдалеве борошно, але краще приготувати самостійно. Для цього краще купити цілісні горіхи, залити окропом, зняти шкірку, ретельно висушити і змолоти.


Французькі тістечка Макарун
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com