Відкрити категорії

Домашнє тістечко




Влітку я побоююся купувати кремові тістечка — спека, швидко псуються. Але діти просять, тому доводиться викручуватися в домашніх умовах. Ділюся тим, що у мене вийшло.

Інгредієнти:
Тісто:
яйце — 2 шт.;
цукор — 150 г;
кефір — 200 г;
манна крупа — 200 г;
сода — 0,5 ч. л.

Крем:
варене згущене молоко — 380 г;
зефір — 4-5 шт.;
солодкий сироп для просочення.

Процес приготування тістечка полягає в два етапи.


1 етап — це заміс тіста і випічка єдиного коржа.
2 етап — змащування кремом і прикраса.

Яйця збиваємо, додаємо цукровий пісок і трохи соди.

1


Після чого вливаємо кефір або будь-кефірний продукт. Збиваємо до однорідної маси.

2


Додаємо манку.

3


Перемішуємо. Залишаємо тісто в спокої на 30 хвилин, чекаємо, поки розбухне манна крупа. Форму ретельно змащуємо маслом. Заповнюємо її тістом.

4


Випікаємо 30 хвилин. 180-200 градусів для нього буде достатньо. Готовий корж виймаємо з форми. Даємо охолонути.

5


Потім акуратно розрізаємо вздовж на дві половинки.

6


Просочуємо будь-яким солодким сиропом.

7


Потім змащуємо вареним згущеним молоком обидві частини. Зефір ріжемо на тонкі пластики. Викладаємо його на одну половинку коржі поверх крему.

8


Акуратно, щоб корж не поламався, накриваємо корж з зефіром іншою половинкою.

9


Отриманий торт розрізаємо на шматки, можна залишити і так, цілим тортом.

Кожен шматок змащуємо згущеним молоком, що залишилося. Посипаємо будь-якою прикрасою, в моєму випадку, це повітряна пшениця в карамелі, але не раджу, так як через деякий час вона стала м'якою і не хрусткою. Краще використовувати насіння в шоколаді, кокосову або шоколадну стружку, жувальний фігурний мармелад і т. д.

10


Тістечка поміщаємо в холодильник ненадовго. Приємного чаювання.


Домашнє тістечко


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com