Домашнє тістечко
Влітку я побоююся купувати кремові тістечка — спека, швидко псуються. Але діти просять, тому доводиться викручуватися в домашніх умовах. Ділюся тим, що у мене вийшло.
Інгредієнти:
Тісто:
яйце — 2 шт.;
цукор — 150 г;
кефір — 200 г;
манна крупа — 200 г;
сода — 0,5 ч. л.
Крем:
варене згущене молоко — 380 г;
зефір — 4-5 шт.;
солодкий сироп для просочення.
Процес приготування тістечка полягає в два етапи.
1 етап — це заміс тіста і випічка єдиного коржа.
2 етап — змащування кремом і прикраса.
Яйця збиваємо, додаємо цукровий пісок і трохи соди.
Після чого вливаємо кефір або будь-кефірний продукт. Збиваємо до однорідної маси.
Перемішуємо. Залишаємо тісто в спокої на 30 хвилин, чекаємо, поки розбухне манна крупа. Форму ретельно змащуємо маслом. Заповнюємо її тістом.
Випікаємо 30 хвилин. 180-200 градусів для нього буде достатньо. Готовий корж виймаємо з форми. Даємо охолонути.
Потім акуратно розрізаємо вздовж на дві половинки.
Просочуємо будь-яким солодким сиропом.
Потім змащуємо вареним згущеним молоком обидві частини. Зефір ріжемо на тонкі пластики. Викладаємо його на одну половинку коржі поверх крему.
Акуратно, щоб корж не поламався, накриваємо корж з зефіром іншою половинкою.
Отриманий торт розрізаємо на шматки, можна залишити і так, цілим тортом.
Кожен шматок змащуємо згущеним молоком, що залишилося. Посипаємо будь-якою прикрасою, в моєму випадку, це повітряна пшениця в карамелі, але не раджу, так як через деякий час вона стала м'якою і не хрусткою. Краще використовувати насіння в шоколаді, кокосову або шоколадну стружку, жувальний фігурний мармелад і т. д.
Тістечка поміщаємо в холодильник ненадовго. Приємного чаювання.
