Відкрити категорії

Еклери




Готувати еклери не так вже й важко, як здається, але потрібно врахувати деякі секрети, щоб все вийшло, як треба. Саме про них я розповім у своєму рецепті.

Інгредієнти:
масло вершкове - 100 г;
цукор - 2 ст. л і 1 ст. (для сиропу);
сіль - щіпка;
вода - 250 мл і півсклянки (для сиропу);
куряче яйце - 4 шт.;
курячий білок - 2 шт.;
цукрова пудра для прикраси;
лимонний сік - 2 ч. л.

Як приготувати тістечка Еклери.


Для початку в невелику каструльку слід помістити 100 г масла, 250 мл води (це приблизно одна склянка), 2 ложки цукру і невелика щіпка солі. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо її вміст до кипіння. Після чого починаємо інтенсивно мішати і підсипати борошно в рідину. Вогонь слід зменшити до мінімуму, але мішати не переставайте, інакше утворюються грудки.

1


Таким чином ми отримали однорідну масу, але це ще не те тісто, що нам потрібно. За своєю консистенцією воно повинно бути більш маслянистим.

2


Для цього ми додаємо в нього 4 яйця, але все відразу! Спочатку викладаємо тісто в миску, щоб воно не було надто гарячим, потім розбиваємо в нього по одному яйцю. Можливо вам знадобитися 3 або 3,5 яйця залежно від їх розмірів, тому тут слід бути обережним, щоб не переборщити. При кожному додаванні яйця, потрібно інтенсивно змішувати його з тістом, адже білок може зваритися, а цього нам не потрібно.

3


Тепер коли тісто готове, починаємо його викладати в звичайний пакет, в ньому робимо надріз. І за принципом кондитерського мішка видавлюємо невеликі купки тіста на деко, злегка змащене олією. Відправляємо деко в духовку на 180 градусів приблизно на 40-50 хвилин.

4


Дверцята духовки весь цей час не відкриваємо. Інакше у вас вийдуть не повітряні еклери, а ось такі коржі.

5


Після цих 40-50 хвилин, коли еклери піднімуться і придбають красивий золотистий колір, можемо нарешті відкрити духовку, але не вимикаємо її, даємо Еклерам трохи підсушитися.

6


Хвилин через 10 їх можна дістати і дати їм охолонути перед накладанням начинки.

7


В якості начинки ви можете вибрати, що завгодно, варене згущене молоко, джем, розтоплений шоколад. Але я вам запропоную в цьому рецепті білковий крем, який підійде вам не тільки для еклерів, але і для прикраси іншої випічки. Отже, для початку нам потрібно відварити сироп.

У невелику каструльку наливаємо півсклянки води і насипаємо склянку цукру, додаємо дві чайні ложки лимонного соку і починаємо варити. Ця процедура займе у вас хвилин 7-10. Є один секрет визначення готовності сиропу.

Потрібно взяти миску з холодною водою і капнути в неї наш сироп, якщо ця крапелька розчинилася, продовжуйте варити; якщо крапля почала набувати форму і легко ліпиться в руках, значить сироп готовий; якщо ж крапля затверділа, так що її не розколоти, значить ви переварили сироп і слід почати заново.

8


Тепер беремо два білка, щіпку солі, поміщаємо їх у невелику ємність, де вам буде зручно збивати, і вмикаємо міксер. Спочатку варто почати з маленької швидкості, поки не утворюється піна, потім можна збільшити швидкість до максимальної. Повинна вийти густа піна, яка не буде стікати з віночків.

9


Сироп починаємо підливати у збиті білки і знову включаємо міксер, щоб все добре перемішалося.

10


Готовий крем покласти в кондитерський мішок або ж можете знову скористатися пакетом.

11


У еклерах робимо дірочки і заповнюємо їх начинкою.

12


Коли все буде готово, еклери можна додатково посипати цукровою пудрою або ж вмочити в розтопленому шоколаді. Бажаю вам приємного смаку!


Еклери


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com