Відкрити категорії

Новорічне тістечко




Для тіста:
яйця курячі - 4 шт.;
цукор - 120 г;
какао - 3 чайні ложки;
розпушувач - 1 чайна ложка;
сода - на кінчику ножа;
борошно - 100-120 г.

Шоколадний крем:
шоколад гіркий – 100 г;
вершки - 2-3 столові ложки.

Масляний крем:
цукрова пудра - 50 г;
масло вершкове - 50 г;
харчовий зелений барвник – дрібку;
вершки - 2-3 краплі (за бажанням);
кондитерська присипка.

Як приготувати Новорічне тістечко.


Білки відокремити від жовтків. У білки ні в якому разі не повинні потрапити жовтки, інакше вони погано збиваються або взагалі не піднімаються. Так само, білки бояться жиру і води.

1


Жовтки збити з половиною цукру до світло-жовтого відтінку (не обов'язково міксером, можна просто виделкою).

2


Додати розпушувач тіста і какао.

3


Додати соду. Щоб отримати темний колір бісквіту необхідно додати трохи соди. Поясню чому. Какао по своїй природі - кислий продукт і якщо його обробити лугом воно сильно потемніє. З лугу у нас на кухні - сода. Відповідно, змішуючи у випічці какао і соду, ми отримаємо темний насичений колір бісквіту.

Якщо ви хочете отримати ще більш темний колір тіста, треба покласти більше соди, але випічка після цього буде не смачна. Тому в одній книзі було запропоновано змішати соду з какао і додати трохи гарячої води, а може бути і прокип'ятити отриману суміш. Поки все буде кипіти, сода буде випаровуватися, встигнувши пофарбувати суміш в темно-коричневий колір. Смаку соди після цього у випічці ви не відчуєте.

4


Білки збити міксером з цукром до піків. Загальний час збивання білків у мене становить близько 10 хвилин, але все залежить від глибини посуду, кількості яєць і потужності міксера. Не забудьте, що білки збільшуються після збивання в 7-10 разів, так що візьміть посуд побільше. Викласти білки в шоколадне тісто. Акуратно і ніжно перемішати.

5


Додати просіяне борошно. Акуратно, не поспішаючи, захоплюючи тісто з борошном ложкою знизу-вгору, перемішати. (Якщо ви будете активно мішати, бульбашки, які перебувають у збитих білках лопнуть і бісквіт не підніметься).

6


Викласти шоколадне тісто в змащену вершковим маслом форму. Випікати темний шоколадний бісквіт вже в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25-30 хвилин. Готовність пирога перевірити зубочисткою.

7


Готовий пиріг остудити, нарізати на 8 частин. Відкласти в сторону.

8


Приготувати «зелений» масляний крем. Розм'якшене вершкове масло змішати з цукровою пудрою до однорідної маси. Додати харчовий барвник зеленого кольору. (Я помітила, що барвник краще розчиняється в рідині, набуває яскравий зелений колір, тому додала 1/2 чайної ложки вершків). Все перемішати.

9


Приготувати ганаш. Шоколад наламати на шматочки, розтопити на водяній бані, додавши трохи вершків. Перемішати до однорідної маси блискучого кольору. Кожен шматочок бісквіта намазати шоколадним кремом. (Поверхню можна зробити гладкою при допомоги ножа).

10


Масляний крем перекласти в щільний пакет, зрізати куточок, видавити на шоколадну поверхню тістечка.

11


Прикрасити кондитерською присипкою.

12


Зробити не глибокий проріз маленьким ножем по центру тістечка, вставити шоколадну «ніжку» для «ялинки».

13


Виходять ось такі темні шоколадні тістечка «Ялинки».

15


Приємного смаку і з наступаючим Вас Новим роком!


Новорічне тістечко
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com