Кекс з мандаринами
Від кількості кинутих в тісто мандаринових часточок залежить текстура, ступінь вологості самого кексу. Насиченість, яскравий присмак цієї пишної випічці надає будь-яких ароматизуючий концентрат. Тут підійдуть кондитерські емульсії і цитрусові, і ванільні, та ромові, як у нашому прикладі. Також доречна ложка какао-порошку - забарвлює м'якушку і вносить помітні шоколадні ноти. В результаті отримуємо не просто кекс, а вологий, наскрізь просочений «яскравим» смаком десерт.
Інгредієнти:
борошно - 150 г;
яйця - 2 шт.;
цукор, вершкове масло - 100 г;
розпушувач - 1 ч. л.;
цедра апельсина - 1-2 ст. л.;
какао - 1-2 ст. л.;
мандарини - 10-13 шт.;
ромовий концентрат - 1 капсула.
Як приготувати кекс з мандаринами.
Розтираємо цукровий пісок з двома великими або трьома дрібними яйцями - збиваємо до легкої піни.
Вливаємо вибраний ароматизатор.
Заздалегідь розтоплюємо і охолоджуємо мінімум до теплого стану вершкове масло - вводимо в цукрово-яєчну суміш.
Підсипаємо, просіваючи борошно, розпушувач. Для контрасту на цьому етапі можна кинути дрібку солі.
Обов'язково просіваємо какао, щоб уникнути попадання щільних грудочок. Вимішуємо до однорідної за кольором і консистенції виду.
Попередньо очистивши від шкірки, жорстких перегородок і розібравши на часточки, завантажуємо у в'язке шоколадне тісто мандарини. Акуратно розмішуємо.
Вогнетривку ємність змащуємо зсередини будь-яким жиром, присипаємо меленими сухарями чи манкою, при бажанні спочатку на дно викладаємо жменю мандаринових часточок.
Рівномірно наповнюємо форму густим тістом, злегка розрівнюємо поверхню. Ставимо в розігріту до 200 градусів піч, знижуємо нагрів до 180 градусів і випікаємо найближчі 25-30 хвилин.
Свіжоспечений мандариновий кекс кольору шоколаду остуджуємо, дбайливо витягаємо з форми, трохи «припудрюємо» верхівку і подаємо з коханим солодким топінгом або самостійно - наш десерт вологий і благополучно з'їдається в лічені хвилини навіть без супроводжуючого соусу.
Приємного смаку!
