Відкрити категорії

Мафіни




Головний секрет отримання повітряної текстури полягає в тому, щоб перемішувати тісто швидко і не старатися. На відміну від бісквітів та кексів, інгредієнти для яких потрібно перемішувати до отримання однорідної кремоподібної маси, в тісті для мафінів допустимі невеликі грудки.

Додавши рідкі інгредієнти, такі як яйця і молоко, до сухих, необхідно всього лише перемішати їх великою ложкою або виделкою, поки сухі інгредієнти не зволожиться. Вам буде здаватися, що тісто треба ще розмішати і розтерти, однак утримайтеся від цього, і тоді ви отримаєте дивовижно повітряні мафіни.

Мафіни можна зберігати 2-3 дні в герметичній посуді, хоча найбільш смачними вони, безперечно, будуть в день приготування. Перед тим як упаковувати мафіни в коробку, дайте їм повністю охолонути: із-за розміру тепло в середині виробів буде зберігатися довго. Випічку можна також заморозити і зберігати до місяця. Остудіть мафіни і перекладіть в контейнер для заморожування (глазур'ю не покривайте). Перед подачею повністю розморозьте і прикрасити лимонною глазур'ю.

Інгредієнти для мафін:
Для штрейзеля:
50 г коричневого цукру демерара;
50 г борошна;
1/3 ч. л. розпушувача;
1/2 ч. л. меленої кориці;
2 ст. л. горіхів пекан (крупно порубати);
25 г вершкового масла (розтопити).

Для тіста:
300 г борошна;
2 ч. л. розпушувача;
1 ч. л. меленої кориці;
2 яйця;
100 г дрібно кристалічного цукру;
200 мл молока;
125 г вершкового масла (розтопити і остудити);
175 г чорниці.

Для глазурі:
75 г цукрової пудри;
близько 1 1/2 ст. л. лимонного соку.

Як приготувати мафіни.


Як приготувати штрейзель і тісто для мафінів.
1. Для штрейзеля: коричневий цукор змішайте з борошном, розпушувачем, корицею і горіхами пекан, підмішайте розтоплене масло. Відставте, поки готуєте тісто для мафінів.

1


2. Для тіста: просійте борошно з розпушувачем і корицею. В кружку розколотіть вінчиком яйця з цукром і молоком.

2


3. Зробіть ямку в борошняній гірці і влийте в неї яєчну суміш.

3


4. Влийте розтоплене масло і швидко перемішайте до з'єднання всіх інгредієнтів. Тісто не треба ретельно вимішувати до однорідності, інакше мафіни вийдуть важкими. Домішайте чорницю. Дайте тісту настоятися 5 хвилин, щоб воно трохи загусло - тоді ягоди осядуть.

4


Випікання та глазурування.
5. Поставте формочки для мафінів на деко. Розігрійте духовку до 190 °С. Наповніть формочки тістом майже доверху.

5


6. Посипте тісто крихтою штрейзеля і випікайте 35-40 хвилин, поки маффіни не піднімуться і не стануть золотисто-коричневими. Готовність перевіряйте зубочисткою. Остудіть у формочках, а потім викладіть на решітку.

6


7. Для глазурі: просійте в миску цукрову пудру і підмішайте достатню кількість лимонного соку, щоб вийшла однорідна глазур. Перевіряйте так: зворотний бік ложки маса повинна покрити товстим шаром.

7


8. Наповніть кондитерську ручку глазур'ю і прикрасьте мафіни зигзагоподібними орнаментами. Зачекайте, поки глазур захолоне, і подавайте.

8

Мафіни
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com