Відкрити категорії

Бісквітний торт з пташиним молоком




Інгредієнти:
Для бісквітного тіста:
Борошно пшеничне 1 ст.
Цукор 1 ст.
Яйця курячі 4 шт.

Сироп для просочення бісквітного тіста:
Цукор 3 ст. л.
Вода 200 мл
Коньяк 1 ст. л.

Для «пташиного молока»:
Цукор 0.5 ст.
Желатин 15 г
Яйця курячі 2 шт.

Для глазурі:
Масло вершкове 50 г
Цукор 1 ст.
Молоко 4 ст. л.
Какао порошок 2 ст. л.

Для крему білкового:
Яйця курячі 2 шт.
Цукор 0.75 ст.

Спосіб приготування:
Підготуйте всі необхідні продукти. Вам знадобиться борошно, цукор, яйця, желатин.

Бісквітний торт з пташиним молоком



4 яйця збийте міксером до густої піни. Однією рукою продовжуйте збивати яйця, а другою всипайте тонкою цівкою 1 склянку цукру. Яєчна маса повинна побіліти і вийти досить щільною.



Введіть борошно. Додайте борошно невеликими порціями і перемішуйте тісто ложкою рухами знизу вгору.



Форму для випікання змастіть олією. Тісто вилийте у форму.



Розігрійте Духовку до 180 °С. Випікайте 30-35 хвилин. Під час випікання дверцята духовки не відкривайте. Готовий корж дістаньте з форми.



Приготуйте «пташине молоко». Швидкорозчинний желатин розчиніть в склянці теплої води (приблизно 60 °C).



Збийте яєчні білки. Тонкою цівкою, не припиняючи збивання, введіть 0,5 склянки цукру. Збийте до утворення щільної густої маси.



Не припиняючи збивання, тонкою цівкою влийте розчинений желатин. Відставте «пташине молоко» в холодильник.



Приготуйте сироп. Для цього розчиніть 2-3 столові ложки цукру в теплої кип'яченої води і додайте коньяк.



Розріжте бісквіт навпіл.



Підготуйте форму для торта. Обкладіть форму фольгою. На дно форми викладіть перший корж і просочіть його сиропом.



Зверху на корж викладіть «пташине молоко».



Зверху укладіть решту бісквіту та просочіть його сиропом. Поставте торт в холодильник мінімум на 2 години для застигання.



Приготуйте білковий крем. Яєчні білки з 2-х яєць збийте з цукром (3/4 склянки) до утворення густої піни і стійких піків.



Приготуйте глазур. У каструлі закип'ятіть молоко з 1 склянкою цукру і 2 столовими ложками какао. Помішуйте постійно до тих пір, поки цукор повністю не розчинитися. Відставте каструлю з вогню і дайте масі трохи охолонути. Додайте вершкове масло. Добре розмішайте.



Дістаньте торт з холодильника. Перекладіть з форми на блюдо.



Полийте його охолонувшою до кімнатної температури глазур'ю.



Прикрасьте білковим кремом.



Смачного!


Бісквітний торт з пташиним молоком
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com