Бісквітний торт з пташиним молоком
Інгредієнти:
Для бісквітного тіста:
Борошно пшеничне 1 ст.
Цукор 1 ст.
Яйця курячі 4 шт.
Сироп для просочення бісквітного тіста:
Цукор 3 ст. л.
Вода 200 мл
Коньяк 1 ст. л.
Для «пташиного молока»:
Цукор 0.5 ст.
Желатин 15 г
Яйця курячі 2 шт.
Для глазурі:
Масло вершкове 50 г
Цукор 1 ст.
Молоко 4 ст. л.
Какао порошок 2 ст. л.
Для крему білкового:
Яйця курячі 2 шт.
Цукор 0.75 ст.
Спосіб приготування:
Підготуйте всі необхідні продукти. Вам знадобиться борошно, цукор, яйця, желатин.
4 яйця збийте міксером до густої піни. Однією рукою продовжуйте збивати яйця, а другою всипайте тонкою цівкою 1 склянку цукру. Яєчна маса повинна побіліти і вийти досить щільною.
Введіть борошно. Додайте борошно невеликими порціями і перемішуйте тісто ложкою рухами знизу вгору.
Форму для випікання змастіть олією. Тісто вилийте у форму.
Розігрійте Духовку до 180 °С. Випікайте 30-35 хвилин. Під час випікання дверцята духовки не відкривайте. Готовий корж дістаньте з форми.
Приготуйте «пташине молоко». Швидкорозчинний желатин розчиніть в склянці теплої води (приблизно 60 °C).
Збийте яєчні білки. Тонкою цівкою, не припиняючи збивання, введіть 0,5 склянки цукру. Збийте до утворення щільної густої маси.
Не припиняючи збивання, тонкою цівкою влийте розчинений желатин. Відставте «пташине молоко» в холодильник.
Приготуйте сироп. Для цього розчиніть 2-3 столові ложки цукру в теплої кип'яченої води і додайте коньяк.
Розріжте бісквіт навпіл.
Підготуйте форму для торта. Обкладіть форму фольгою. На дно форми викладіть перший корж і просочіть його сиропом.
Зверху на корж викладіть «пташине молоко».
Зверху укладіть решту бісквіту та просочіть його сиропом. Поставте торт в холодильник мінімум на 2 години для застигання.
Приготуйте білковий крем. Яєчні білки з 2-х яєць збийте з цукром (3/4 склянки) до утворення густої піни і стійких піків.
Приготуйте глазур. У каструлі закип'ятіть молоко з 1 склянкою цукру і 2 столовими ложками какао. Помішуйте постійно до тих пір, поки цукор повністю не розчинитися. Відставте каструлю з вогню і дайте масі трохи охолонути. Додайте вершкове масло. Добре розмішайте.
Дістаньте торт з холодильника. Перекладіть з форми на блюдо.
Полийте його охолонувшою до кімнатної температури глазур'ю.
Прикрасьте білковим кремом.
Смачного!