Торт вишневий каприз
Інгредієнти:
Тісто:
250-300 г борошна,
100 г крохмалю,
150 г цукру,
200 г шоколаду,
200 г вершкового масла,
7 яєць,
100 г печива крекери (крихти),
2 чайні ложки ванільного цукру,
2 чайні ложки розпушувачу.
Крем:
500 г сметани
500 г вишні (консервованої або свіжої),
200 г цукру.
Спосіб приготування:
На паровій бані розтопити шоколад.
Вершкове масло збити з цукром і ванільним цукром.
Відокремити білки від жовтків, додати жовтки в масло, добре перемішати.
Додати розтоплений шоколад і перемішати.
Додати крохмаль і ретельно перемішати. Потім додати крекери, розпушувач та бороршно і добре перемішати.
Збити добре яєчні білки.
Додати яєчні білки у шоколад і акуратно перемішати.
У форму, змащену маслом, вилити половину тіста.
Випікати при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин.
Випікати два торта, розрізати кожен торт навпіл, щоб отримати чотири коржа.
Змішати сметану і цукор.
Видалити з вишні кісточки.
Намазати корж сметанним кремом.
Зверху викласти другий корж і також змастити кремом.
Рівномірним шаром викласти вишню.
Поверх вишні вкласти корж і також змастити кремом.
Зверху накрити четвертим коржем.
Зверху торт обмазати кремом, прикрасити вишеньками, в центрі насипати шоколадну стружку.
Смачного!