Торт зебра
Інгредієнти:
Тісто:
Цукру 200 г
Вершкового масла або маргарину 200 г
Яєць 5 шт,
Сметани (10-15%) 500 г,
Борошна 300-350 г,
3 чайні ложки розпушувача,
3-4 столові ложки какао.
Крем:
Сметани 500 г
Цукру 200 г
2 чайні ложки ванільного цукру.
Глазур:
Вершкового масла 100 г,
Молока 5 столових ложок,
Цукру 6-7 столових ложок
Какао 5 столових ложок.
Спосіб приготування:
Збити вершкове масло з цукром.
Додайте яйця і збити знову. Додати вершки, перемішати. Додати розпушувач для тіста і борошно.
Розділити тісто на дві частини, в одну з них додати какао і перемішати.
Форму для випічки змастити маслом.
На центр форми влити 1-2 столові ложки тіста з какао.
Зверху на тісто з какао додати біле тісто (1-2 столові ложки).
Поверх білого тіста додати тісто з какао (1-2 столові ложки).
Поверх знову додаємо 1-2 столові ложки білого тіста.
І так до тих пір поки не закінчиться тісто.
Покласти тісто в духовку, розігріту до 180 градусів і випікати протягом 30-35 хвилин.
Збити вершки з цукром і ванільним цукром.
Випечений корж дістати з духовки і дати охолонути.
Розрізати на 2 коржі.
Перший корж укласти на блюдо і промазати кремом.
Поверх першого коржа укласти другий корж.
Для підготовки глазурі, в каструлі розтопіть масло, додайте молоко, цукор, какао, довести до кипіння і варити, поки суміш не загусне.
Обмазати весь торт готової глазур'ю.
Посипати торт цукровою пудрою і прикрасити розтопленим шоколадом.
Смачного!