Відкрити категорії

Торт зебра




Інгредієнти: 
Тісто:
Цукру 200 г
Вершкового масла або маргарину 200 г
Яєць 5 шт,
Сметани (10-15%) 500 г,
Борошна 300-350 г,
3 чайні ложки розпушувача,
3-4 столові ложки какао.
 
Крем:
Сметани 500 г
Цукру 200 г
2 чайні ложки ванільного цукру. 
 
Глазур:
Вершкового масла 100 г,
Молока 5 столових ложок,
Цукру 6-7 столових ложок
Какао 5 столових ложок.

Спосіб приготування:
Збити вершкове масло з цукром.

Торт зебра


    
Додайте яйця і збити знову. Додати вершки, перемішати.  Додати розпушувач для тіста і борошно. 


   
Розділити тісто на дві частини, в одну з них додати какао і перемішати.


    
Форму для випічки змастити маслом.

На центр форми влити 1-2 столові ложки тіста з какао.  


  
Зверху на тісто з какао додати біле тісто (1-2 столові ложки). 


   
Поверх білого тіста додати тісто з какао (1-2 столові ложки). 


   
Поверх знову додаємо 1-2 столові ложки білого тіста.  


  
І так до тих пір поки не закінчиться тісто. 



Покласти тісто в духовку, розігріту до 180 градусів і випікати протягом 30-35 хвилин.
    
Збити вершки з цукром і ванільним цукром. 


   
Випечений корж дістати з духовки і дати охолонути.
Розрізати на 2 коржі. 
Перший корж укласти на блюдо і промазати кремом. 


   
Поверх першого коржа укласти другий корж. 


   
Для підготовки глазурі, в каструлі розтопіть масло, додайте молоко, цукор, какао, довести до кипіння і варити, поки суміш не загусне. 
    
Обмазати весь торт готової глазур'ю.


   
Посипати торт цукровою пудрою і прикрасити розтопленим шоколадом. 



Смачного!   


Торт зебра
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Оля
треба пробувати
фото
Аня
Мені сподобався рецепт торта зебра а точніше спосіб заливання тіста і рецепт глазурі. Я обов'язково спробую цей рецепт. Дякую за рецепт торта зебра.
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com