Відкрити категорії

Пісочний торт із заварним кремом




Інгредієнти:
Тісто для коржика:
Цукор 150 г
Ванілін 4 г
Сіль 2 г
Масло вершкове 100 г
Яйця курячі 1 шт.
Розпушувач 1 ч. л.
Борошно пшеничне 350 г

Начинка для тіста:
Мигдаль 50 г
Курага 150 г
Цукати 30 г

Прикраса для тортика:
Кокосова стружка 60 г
Цукрова пудра 60 г
Цукерки 5 шт.
Темний Шоколад 50 г
Вафельний стаканчик 1 шт.
Гарбуз 3 г

Крем заварний:
Масло вершкове 200 г
Яйця курячі 2 шт.
Молоко 1 л
Цукор 1 ст.
Борошно пшеничне 3 ст. л.

Спосіб приготування:
Щоб виготовити тортик «Сніговик», нам необхідно випекти пісочний коржик: брати борошно, цукор, масло, яйця, розпушувач, суть; для начинки: заварний крем, цукати, горішки, курагу; для декорації: кокосову стружку, солодку пудру, цукерки горошок (різноманітні), шматочок гарбуза і вафельний стаканчик.

Щоб випекти коржик, виготовити суху суміш: борошно, розпушувач, ванілін і сіль. Все змішати.

Пісочний торт із заварним кремом



Яйце збити з цукром.



Додати до яично-солодкої суміші податливе масло збити в пухку масу.

Частками додавати суху суміш до масляної, ложкою змішувати. Потім руками скоро вимісити тісто. Обгорнути в харчову плівку. Сховати в морозильник на 1 годину.



Тим часом, виготовити начинку. Курагу помити, просушити, порізати на маленькі шматочки. Мигдаль промити, обсмажити на сковороді, подрібнити (шматками) в блендері. Цукати порізати.



Тісто розкатати шириною 5-7 мм при підтримці качалки. Ніяк не згладжувати края. Покласти деко з тістом на пергаменті в гарячу духовку до 180* С.



Випікати протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Готовий корж розламати на шматки, але не дрібно.

З'єднати шматки коржа, курагу, горіхи, цукати і заварний крем. Розмішати.



Тісто готове! Воно вже готове до вживання, але нам потрібно надати йому певну форму. Якщо це буде просто торт, викласти масу на харчову плівку і помістити у форму для торта. Після охолодження прикрасити меленими горіхами, кокосовою стружкою. Якщо це буде герой казки, як у нашому випадку, необхідно сформувати частини фігури персонажа.



В циліндр більшої форми помістити масу в харчовій плівці. Ущільнити масу. Поставити в холодильник на ніч (або десь на 4 години).



В циліндр меншою форми теж помістити масу в харчовій плівці. Ущільнити масу. Поставити в холодильник на той же час.



Скатати кулі для голови і ручок, обернути в харчову плівку. Поставити в холодильник.



Остиглу масу вийняти з холодильника. Зняти харчову плівку. Кожну деталь обваляти в кокосовій стружці і посипати цукровою пудрою.



Зібрати фігурку героя. Поставити на зручне блюдце. Готову фігурку ще раз посипати цукровою пудрою.



Прикрасити з допомогою цукерок, вирізати з гарбуза ніс, з шоколаду зробити мітлу (розтопити на водяній бані, вилити рідкий шоколад на пергамент, надати потрібну форму, покласти в морозилку до застигання). Вафельний стаканчик використовувати як головний убір. Сніговик готовий.

Подавати в розібраному стані (пояснити дітям, що потепліло і сніговик розтанув) до чаю. Порційно нарізати. Виходить дуже смачний тортик з строкатою начинкою.
Смачного!

  Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/pesochnyjj-tort-s-zavarnym-kremom

Пісочний торт із заварним кремом
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com