Шоколадний торт з апельсиновим кремом
Інгредієнти:
Для апельсинового крему:
Апельсин 4 шт.
Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
Цукор 150 г
Масло вершкове 150 г
Яйця курячі 6 шт.
Для коржів:
Розпушувач 3 ч. л.
Цукор 335 г
Яйця курячі 6 шт.
Борошно пшеничне 300 г
Масло вершкове 335 г
Какао порошок 35 г
Спосіб приготування:
Для приготування коржів вам знадобляться борошно, яйця, какао-порошок, вершкове масло, цукор і розпушувач.
Збийте яйця з цукром до легкої піни.
Додайте масло і продовжуйте збивати на малих обертах до отримання однорідної маси. Якщо залишаться шматочки масла - це не страшно, вони потім розплавляться при випічці.
Додайте борошно, какао і розпушувач, перемішайте вручну до однорідної маси.
1/3 одержаної маси викладіть у форму (у мене 20 см), заповнюючи приблизно половину форми. Випікайте 25 хвилин при 180 ° C. Духовку не відкривати!
У вас повинно вийти 3 отаких коржа.
У цей час приготуємо крем. Для цього нам знадобляться 4 апельсини, цукор, масло і яйця. Також може знадобиться кукурудзяний крохмаль.
Потріть апельсинову цедру і відіжміть сік, який помістіть в невелику каструльку. Поставте її на водяну баню з киплячою водою, щоб вода не доставала дна каструльки. Всипте цукор і дайте йому розчинитися.
Додайте масло і дайте йому розплавитися.
Нарешті, збийте 4 яйця і 2 жовтки і вилийте їх в апельсинову суміш. Помішуючи час від часу, готуйте крем до густого стану. Коли крем майже не буде спускатися з ложки - він готовий. Якщо не вдається досягти цього стану, то можна додати трохи кукурудзяного крохмалю в якості згущувача.
Коли всі 3 коржі готові і охололи, почнемо збирати торт. Промажте перший корж апельсиновим соком, щоб він просочився.
Зверху викладіть остиглий крем. Повторіть операцію з усіма коржами. Нічого страшного якщо крем стікає з боків торта. Помажте весь торт з боків, щоб покрити його по діаметру.
Посипте зверху порошком какао і прикрасьте тертою апельсиновою цедрою. Перед подачею залишити настоятися на 1 годину в холодильнику.
Смачного!
Джерело: