Відкрити категорії

Торт Наполеон


Торт Наполеон

Рецептів торта Наполеон існує незліченна кількість. Чи не стільки ж, скільки на світі кухарів і господинь, які його готують. Хоча, по суті, "Наполеоном" прийнято називати практично будь-яке листкове тістечко промазане кремом. При цьому одні вважають що торт повинен бути "пісочним", інші що "хрустким", а треті домагаються того, щоб торт "танув" у роті.

Відповідно, основних типів цього торта можна нарахувати майже стільки ж, скільки історій його походження - то його винайшли в Неаполі кілька століть тому, то в Москві, коли святкували вигнання Наполеона, то його винайшов сам Наполеон Бонапарт, щоб "відмазатися" перед своєю дружиною - точно сказати ніхто не може.

Як, власне, і стверджувати, який рецепт історично "правильний", а який сучасний. Та й чи варто? Головне, щоб торт був смачним і подобався самій господині, її гостям і близьким!

Інгредієнти:
2 стакана борошна;
200 г маргарину вершкового;
1 склянка сметани;
1 ст. ложки горілки.

Крем для торта:
1/2 літра молока;
1 склянку холодного молока;
2-3 ст. ложки борошна;
1,5 склянки цукру;
150 г вершкового масла;
пачка ваніліну.

Як приготувати торт Наполеон.


На крупній тертці натерти маргарин в борошно.


11

За технологією маргарин рубається до готовності разом з борошном ножем. Але, на такий "історичний" подвиг у мене терпіння не вистачило і я прискорила процес звичайної теркою і все просто змішала руками.


22

До отриманої маси додати 1 ст. ложку горілки (вона додасть шаруватість тесту) і сметану. (До речі, спробувала замінити горілку коньяком - вийшло ще краще!)


33

Вимішуємо, накриваємо плівкою і прибираємо хвилин на 40-60 в холодильник.


44
Рекламний блок

Поки тісто «відпочиває» займемося кремом. Яйця, цукор збиваємо.


55

Паралельно зі збиванням інгредієнтів, на водяній бані треба підігріти 1/2 літра молока, молоко повинно бути гарячим, але не кипіти.


66

До яєць, цукру, вводимо борошно і склянку холодного молока.


77

Змішуємо ретельно міксером.


88

Коли молоко дійде до потрібної температури вводимо в молоко тонкою цівкою збиту масу, при цьому постійно помішуємо, щоб не було грудочок.


99

Мішаємо до тих пір, поки крем не дійде до консистенції, коли малюнок на поверхні не розтікається.


1010

Ось те, що нам було потрібно, крем для "Наполеона" готовий, ставимо його остигати.


1111

Крем готовий, тісто «відпочило» в холодильнику, приступаємо до випікання тортика.


1212

Тісто розкачати у вигляді ковбаски.


1313

Ділимо на 12-ть рівних частин і ще залишається трохи, для обсипання.


1414

Шар, порційний, тісто я розтягувала руками прямо на деко, тісто ніжне, перенести за допомогою качалки не виходило, рвалося. Форму надала за допомогою тарілки, якою накрила тісто і обрізала надлишки. Корж повинен бути тонким, як аркуш пергаменту. Випікати при 220 градусах 2-5 хвилини, все залежить від духовки, тісто при випіканні може роздутися, але це добре, потім надутий міхур лопне, коли нанесемо крем і корж прийме класичну форму.


1515

Тим часом наш крем охолов і можемо додати в нього масло і ванілін. Гарненько збиваємо і крем готовий.


1616

Так виглядає готовий крем після додавання до нього масла і ваніліну.


1717

Наші коржі готові! Всі 12 штук і ще маленький на обсипання. Кожен корж промазуємо кремом, збираємо торт, надаємо йому класичну (сучасну, насправді) форму.


1818

Торт Наполеон практично готовий, обов'язково дайте йому час просочитися, як мінімум 12 годин в холодильнику. Обсипаємо готовий торт крихтою з маленького коржа і уламків, мигдалем, горіхами, какао порошком, шоколадною крихтою - як вам більше подобається прикрашати або до чого звикли - це вже несуттєво. Головне вже вийшло - кожен шматочок тане в роті і дає істинно імператорська насолоду!

Рекламний блок
Торт Наполеон


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Роксолана
А скільки борошна додавати до тіста, в рецепті не написано
фото
admin
Роксолана, 2 стакана борошна. Дякуємо, ми додали це в інгредієнти.
фото
люда
Скільки часу теба помішувати крем при варінні?Скільки яєць додавати в крем?

Скажіть будь-ласка чи потрібно змащувати форму перед випіканням.якщо так,то чим бажано?
фото
naumenko
1. При варінні крем потрібно помішувати весь час. Варити не довго, як закипить - 3-5 хвилин. Буде видно, крем загнусне. 2. В крем 2 яйця. 3. При випіканні форму не змащуємо, тісто і так досить жирне. Трохи присипаємо борошном.
фото
Ліда
Дякую дуже смачно.
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com