Відкрити категорії

Торт Наполеон з млинців


Торт Наполеон з млинців


Сьогодні приготуємо шалено смачний млинцевий торт Наполеон з заварним кремом.

Інгредієнти.
Для млинці:
борошно - 250 г;
цукор - 30 г;
сіль - 1/4 ч. л.;
яйця – 4 шт.;
молоко - 500 мл;
соняшникова олія - 75 г.

Заварний крем:
молоко - 500 мл;
цукор - 65 г;
жовток - 2 шт.;
яйця - 1 шт.;
кукурудзяний крохмаль - 32 г;
вершкове масло - 30 г;
ванільний цукор - 1/2 ст. л.;
цукор - 65 г.

Процес приготування торта Наполеон з млинців.

 

Приготуємо млинці.


Борошно просіюємо в середню миску. Додаємо цукор, сіль і перемішуємо вінчиком. Додаємо яйця, трохи молока і добре перемішуємо вінчиком до однорідності. Повинна вийти густа однорідна маса.

11


Додаємо молоко, що залишилося, олію і знову добре перемішуємо. Даємо тісту постояти хоча б 30 хвилин.

22


Ставимо сковорідку на вогонь трохи нижче середнього. Добре розігріваємо і злегка змащуємо вершковим маслом. Потім наливаємо тісто і швидко розподіляємо по всій поверхні тонким шаром.

33


Смажимо приблизно 1 хвилину, тоді млинець акуратно перевертаємо і смажимо ще приблизно 20 секунд.

44

 

Приготування заварного крему.

Рекламний блок
В середню каструлю з товстим дном наливаємо молоко і всипаємо 1 частину цукру.

55


В середню миску кладемо яйця і злегка збиваємо. Кукурудзяний крохмаль просіюємо в яйця. Потім додаємо цукор і ванільний цукор. Збиваємо до отримання однорідної маси, щоб не було грудочок.

66


Ставимо каструлю з молоком на середній вогонь і помішуючи доводимо його до кипіння. Коли молоко закипіло, знімаємо його з вогню і постійно збиваючи яєчну масу, потроху виливаємо в неї гаряче молоко. Потім переливаємо все назад в каструлю і повертаємо на вогонь.

77


Суміш, постійно мішаючи віночком, доводимо до кипіння. Після закипання варимо ще приблизно 2 хвилин, мішаючи вінчиком весь час. Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і перемішуємо, поки воно повністю не з'єднається з кремом.

88


Переливаємо крем в миску, накриваємо харчовою плівкою, щоб вона щільно прилягала крем. Даємо злегка охолонути і ставимо в холодильник вже до повного охолодження.

99

 

Збираємо торт.


Обов'язково перед складанням млинці повинні повністю охолонути. За бажанням до млинців прикладаємо форму і зрізаємо сухі краї.

1010


Дістаємо крем з холодильника, знімаємо плівку, зіб'ємо його на високій швидкості міксера приблизно 1 хвилину.

1111


Розміщаємо перший млинець, рівномірно покриваємо його шаром крему і зверху рівненько кладемо наступний млинець. Так збираємо весь торт.

1212


Ставимо тортик в холодильник хоча б на 1 годину.

1313


Вийшло дуже смачно і насправді нагадує смак Наполеону.

1414


Смачного!

Рекламний блок
Торт Наполеон з млинців


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com