Торт Чорний принц
Сьогодні рецепт приготування торта на кефірі, який називається Чорний принц. Він готується дійсно дуже просто і виходить божевільно смачним. Всі продукти для цього торта повинні бути кімнатної температури.
Інгредієнти.
Тісто:
кефір - 300 мл (2,5% жирності);
цукор - 1,5 ст.;
борошно - 1,5 ст.;
яйця - 2 шт.;
какао - 2 ст. л.;
сода - 1,5 ч. л.
Крем:
масло вершкове - 200 мл;
сметана - 300 г (20% жирності);
цукор - 100 г;
шоколад чорний або молочний - 200 г.
Форма діаметром - 26 см.
Випікати при температурі 180 градусів, 25-35 хвилин.
Процес приготування торта Чорний принц.
Готуємо тісто. Насамперед збиваємо яйця з цукром. Їх потрібно добре збивати протягом 5 хвилин.
Тепер додаємо кефір і знову все добре збиваємо. В даному випадку збивали ще 1 хвилину.
Для тіста будемо використовувати просіяне борошно. Какао також потрібно просіяти.
Додати соду і все добре перемішати. Міксером збивати потрібно до тих пір, поки вийде повністю однорідна маса, щоб не було ніяких грудочок.
Роз'ємну форму діаметром 26 см застелити пергаментним папером. Тепер її потрібно добре змастити вершковим маслом.
Тісто виливаємо у форму. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо приблизно 35 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Тепер займемося кремом. В розм'якшене вершкове масло додати цукор і добре перемішати.
Додати сметану і все добре перемішати міксером до утворення однорідної маси.
Дістаємо наш бісквіт, даємо йому охолонути. Тепер потрібно його розрізати навпіл.
Збираємо торт. Половина крему піде на нижню частину, інша частина – на верхню.
Торт будемо прикрашати тертим шоколадом. Перед тим, як натирати шоколад, він повинен постояти в морозилці приблизно 30 хвилин. Сам торт повинен просочитися в холодильнику мінімум 2 години.
Ось така смакота у нас вийшла.
Всім смачного!