Торт Мікадо
Сьогодні готуємо дуже смачний торт «Мікадо». Це вірменський торт з чарівним смаком, гідний захоплення і всілякої похвали, пісочні коржі і карамельний крем. Готується просто, зберігається довго, просочується довго, його можна готувати за 2-3 дня до торжества і чим довше стоїть, тим смачніше. У мене торт вийшов 2400 г.
Інгредієнти:
Тісто:
вершкове масло - 180-200 г;
сметана - 250 мл;
яйця – 2 шт.;
цукор - 60 г;
дрібка солі;
сода - 1 ч. л.;
борошно - 400-500 г;
ванільний цукор.
Тісто ділила на 7 частин, з обрізків зробила ще 2 коржа, разом вийшло - 9.
Для карамельного крему:
варене згущене молоко - 500 г;
вершкове масло - 160-200 г;
молоко - 600 мл;
борошно - 5 ст. л.;
цукор - 2 ст. л.;
ванільний цукор.
Процес приготування торта.
Як приготувати тісто.
Змішуємо сметану з содою і залишаємо на 30-40 хвилин.
М'яке вершкове масло трохи збиваємо з цукром і дрібкою солі. По черзі додаємо яйця, збиваємо. Додаємо сюди сметану з содою, також коротко збиваємо. Додаємо борошно порціями. Потім перекладаємо тісто на стіл, посипаний рясно борошном, і збираємо тісто. Тут важливо довго не місити і не забивати тісто борошном. Воно повинно бути м'яким, гладким.
Робимо з тіста ковбаску, ріжемо на 6-7 частин і робимо з них коржики. Обвалюємо їх в борошні, накриваємо і поміщаємо в холодильник мінімум на 2 години (можна і на ніч).
Потім тонко розкачуємо один корж, інші залишаються в холодильнику. Зайве обрізаємо. Переносимо на деко, який на перший корж змазаний маслом і посипаний борошном. Корж густо наколоти виделкою.
Запікаємо в духовці 7-10 хвилин до золотистого кольору при температурі 200 градусів.
Як приготувати крем.
Змішуємо цукор з гарячим молоком до розчинення цукру. Додаємо частинами борошно, розмішуємо віночком до зникнення грудочок. Ставимо на вогонь і варимо до загустіння при безперервному помішуванні. В кінці додамо ванілін або ваніль ванільний цукор.
В гарячий крем частинами додаємо варене згущене молоко і збиваємо міксером, даємо охолонути.
М’яке вершкове масло збиваємо 8-10 хвилин до білизни і пишності. Потім частинами додаємо крем зі згущеним молоком. Ніжний і смачний крем готовий.
Тепер промазуємо кремом кожен корж. Торт не вимагає особливої прикраси. Верх прикрашаємо шоколадом, а боки прикрасила тертим шоколадним бісквітом.
Залишаємо торт на 4 години при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник на добу. Зберігати в пакеті, щоб не обвітрилися краї.
Готово!
Смачного!