Відкрити категорії

Яблучний торт


Яблучний торт


Сьогодні легкий, смачний, простий яблучний торт.

Інгредієнти:
борошно - 240 г;
цукор - 100 г;
маргарин або вершкове масло - 125 г;
яйце - 1 шт.;
розпушувач - 1,5 ч. л.

Крем:
яблука очищені - 500 г;
лимонний сік - 2 ст. л.;
вершкове масло - 100 г;
сметана - 200 г;
цукор - 100 г;
ванільний цукор - 1 пакетик.

Діаметр 18 см.

Процес приготування яблучного торта.


Для початку приготуємо крем. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо скибочками. Поливаємо зверху лимонним соком.

11


Викладаємо їх в каструлю або сковорідку з товстим дном. Наливаємо трохи води і тушкуємо під закритою кришкою хвилин 5. Потім додаємо цукор і на повільному вогні доводимо яблука до готовності - це хвилин 15-20.

22


Знімаємо з вогню і блендером подрібнюємо в однорідне пюре. Додаємо відразу ж м'яке вершкове масло і сметану. Все перемішуємо, поки масло повністю не розчиниться. Можна 1 хвилину прогріти в мікрохвильовій печі, якщо масло не розійшлося, а також за бажанням додаємо ванільний цукор. Охолоджуємо крем і ставимо його в холодильник на пару годин.

33

Рекламний блок
Готуємо тісто. Просіюємо борошно. Сюди ж відправляємо розпушувач, холодне масло або маргарин натираємо на крупній тертці, разом з борошном розтираємо руками в крихту.

44


Збовтуємо яйце з цукром і додаємо в борошняну суміш.

55


Замішуємо тісто. Вона дуже м'яке, однорідне і не липне до рук. Відправляємо його в холодильник на 1 годину.

66


Розділити тісто на п'ять частин.

77


Пергаментний папір притрушуємо трохи борошном. Акуратно розкочуємо пласт тіста.

88


Випікаємо корж до легкого рум'яного кольору приблизно 8 хвилин, температура 200 градусів.

99


Обрізаємо гарячим. Обрізки у нас будуть для крихти. У нас виходить 5 коржів.

1010


Охолоджений крем збиваємо міксером або блендером і промазуємо всі коржі. Крему у нас виходить дуже багато, тому змащуємо щедро, не шкодуємо. Торт у мене невеликий, я взяла в 2 рази менше інгредієнтів (діаметр 18 см).

1111


З обрізків робимо дрібну крихту і посипаємо верх і боки торта.

1212


Відправляємо в холодильник просочитися на ніч.

1313


Смачного!

Рекламний блок
Яблучний торт


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com