Відкрити категорії

Торт Спартак


Торт Спартак


Сьогодні хочу показати рецепт торта Спартак. Робити я його буду з масляно-заварним кремом.

Інгредієнти:
Для коржів:
борошно - 350 г;
какао - 40 г;
цукор - 150 г;
яйця – 2 шт.;
вершкове масло - 120 г;
мед - 70 г;
розпушувач - 2 ч. л.

Для крему:
молоко - 500 мл;
вершкове масло - 60 г;
жовтки – 2 шт.;
кукурудзяний крохмаль - 2 ст. л.;
дрібка солі;
цукор - 6 ст. л.;
ванілін - за смаком;
вершкове масло - 250 г.

Для глазурі:
какао - 40 г;
цукор - 100 г;
молоко - 50 мл;
вершкове масло - 50 г.

Процес приготування торту.

 

Готуємо коржі.


Какао, розпушувач і борошно просіюємо через сито.

11


Цукор, вершкове масло, яйця і мед перемішуємо, ставимо на маленький вогонь або ж на водяну баню. Наша мета - розчинити всю цю масу до однорідності. Виливаємо цю суміш в глибоку миску і замішуємо тісто.

22


Тісто ділимо на 9 частин, робимо з них кульки і кладемо в холодильник на 1 годину. Накриваємо харчовою плівкою.

33

 

Робимо крем.


У окрему миску додаємо два жовтки, всипаємо 6 столових ложок цукру, 2 столові ложки з гіркою кукурудзяного крохмалю або ж картопляного, трохи солі, ванілін, пару столових ложок холодної води. Перемішати.

44

Рекламний блок
В цей час ставимо на плиту молоко. Не доводячи до кипіння вливаємо в нашу суміш кілька ложок гарячого молока. Перемішуємо і повертаємо в каструлю. Заварюємо крем на кукурудзяному крохмалі 1,5-2 хвилини, а на картопляному знадобиться трохи довше.

55


Після цього додаємо сюди 60 г вершкового масла. Перемішуємо. Все, крем готовий. Залишаємо його остигати до повного охолодження.

66


Тепер 250 г масла кімнатної температури збиваємо в блендері і по одній ложці вводимо заварну основу. Сильно довго збивати не потрібно. Крем виходить пишним, легким, приємним на смак. Відправляємо його в холодильник.

77

 

Готуємо шоколадну глазур.


Змішаємо цукор, какао, молоко. Поставимо на вогонь і доведемо до кипіння. Про варимо 1-2 хвилини на повільному вогні і в кінці додамо вершкове масло.

88


Пергаментний папір присипаємо борошном і розкатуємо на ньому наше тісто до 1 міліметра. Проколюю виделкою і випікаю протягом 5 хвилин в духовці розігрітій до 220 градусів.

99


Гарячий корж обрізаю за шаблоном (у мене діаметр тарілки 22 см). Обрізки підуть на обсипання торта. Таким чином випікаємо всі коржі.

1010

 

Збираємо тортик.


Промазуємо кожен корж нашим кремом. Кремом вирівнюємо боки.

1111


Подрібнюємо обрізки від коржів і обсипаю ними боки торта.

1212


В крем, що залишився, додаємо одну 1 столову ложку какао. Гарненько перемішуємо. Наповнюємо цим кремом наш кондитерський мішок з насадкою і робимо бортики торта.

1313


Зверху поливаємо глазур’ю.

1414


Відправляємо торт в холодильник мінімум на 5 годин, а краще залишити його на ніч.

1515


Ось такий смачний, ніжний торт виходить.

1616


Бажаю всім смачного! Залишайте коментарі та відправляйте цей рецепт собі у соціальні мережі.

Рекламний блок
Торт Спартак


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com