Сир Філадельфія в домашніх умовах
Сьогодні ми будемо готувати аналог сиру Філадельфія - це м'який вершковий сир. Він часто застосовується для приготування тортів, різних закусок або десерту. Цей сир, звичайно, можна придбати в магазині, але він не завжди є в наявності, ціна на нього може призвести не саме приємне враження, особливо коли потрібна велика кількість такого вершкового сиру.
Інгредієнти:
йогурт - 500 г;
сметана (не менш 20% жирності) - 250 г;
сіль - 1/2 ч. л.
Процес приготування сиру Філадельфія.
Змішуємо йогурт зі сметаною в ємності яка призначена для заморозки. Йогурт обов'язково брати без всяких добавок, він може бути солодким або солоним, але не питним, а густий.
Сюди ж додаємо пів чайної ложки солі. Всі інгредієнти добре перемішуємо всі інгредієнти.
Беремо марлю, складаємо її в 4 шари, сюди ж поміщаємо заморожену сметану разом з йогуртом.
Стягуємо ось в такий мішечок. Підвішуємо при кімнатній температурі приблизно на 12 годин для того, щоб стекла вся сироватка.
Дістаємо сир з марлі. З 500 г йогурту і 250 г сметани вийшло 276 г вершкового сиру.
Вартість такого сиру, приготованого вдома, виходить в півтора-два рази дешевше ніж покупного сиру Філадельфія.
В розломі він здається зернистим, але насправді він дуже ніжний та м'який і відмінно мажеться на хліб.
Такий вершковий сир я в основному використовую для приготування крему і для прикраси торта.
