Відкрити категорії

Торт Кіліманджаро




Сьогодні готую торт Кіліманджаро. Торт привернув своїм незвичайним дизайном, виходить ніжним, смачним і красивим. Готується абсолютно нескладно.

Інгредієнти:
Для бісквіта:
борошно - 130 г;
цукор - 180 г;
курячі яйця - 5 середніх;
вершкове масло - 50 г;
какао-порошок - 30 г;
розпушувач для тіста - 5 г;
ванільний цукор - 8 г.

Для крему:
йогурт - 400 г;
вершки 35% - 400 г;
консервовані персики (персики + сироп) - 800-850 г;
порошковий желатин - 15 г;
цукрова пудра або за смаком - 50 г.

Шоколад і цукрова пудра для прикраси - 50 г

Вага торта - 2,1 кг
Форм - 24 см

Процес приготування торта.


Розтоплюємо вершкове масло і даємо охолонути.

1


Змішуємо борошно, какао-порошок, розпушувач. Добре змішуємо, а потім просіваємо.

2


Готувати бісквітне тісто я буду без поділу білків і жовтків. В чашу міксера розбиваємо курячі яйця, всипаємо ванільний цукор. Збиваємо віночком і поступово підсипаємо цукор. Збиваємо в легку повітряну світлу масу, збиваємо досить довго, вона повинна вирости в обсязі в 2-3 рази.

3


Тепер можна вводити суміш муки і какао. Вводимо в 3-4 прийоми і акуратними рухами перемішуємо.

4


В останню чергу додаємо вершкове масло. Перемішуємо. Випікати бісквіт я буду в рознімній формі для діаметром 24 см. Низ форми застелимо папером для випічки. Борта нічим не змащуємо. Випікати в розігрітій до 180 градусів Цельсія в духовці приблизно 35 -40 хвилин.

5

Перші 20 хвилин дверцята в духовці не відкриваємо інакше бісквіт може осісти. Готовність визначаємо за допомогою дерев'яної палички.

6


Чекаємо поки бісквіт охолоне, дістаємо з форми.

7


Бісквіт у нас вийшов високим (приблизно 4 см), тому його можна розрізати на 3 коржа. Верхній корж повинен бути трохи тонше. Його ми будемо розрізати на 12 частин.

8


На тарілку кладемо перший корж.

9


З другого вирізаємо середину таким чином, щоб залишилися стінки завтовшки приблизно 1,5 см. Вирізану середину поки відкладаю, а стіночки акуратно кладемо на корж.

10


Встановлюємо кондитерське кільце.

11


Той корж, який у нас буде зверху, ділимо на 12 рівних частин.

12

 

Робимо крем.


Крупно нарізаємо персики. Сироп з них виливаємо у окрему ємність. Сироп ми будемо використовувати для замочування желатину і для просочення коржів.

13


Відокремлюємо 150 мл персикового сиропу, всипаємо желатин і залишаємо на деякий час, щоб желатин набряк.

14


Коржі просочуємо персиковим сиропом. Верхній просочую тільки біля основи.

15


Дістаємо з холодильника вершки. Збиваються тільки дуже жирні і дуже холодні. Збиваємо з цукровою пудрою до стійкого стану. Вершки повинні добре тримати форму, але при цьому залишитися м'якими.

16


Набряклий желатин акуратно прогріваємо, щоб він повністю розчинився. До кипіння доводити не можна. З'єднуємо желатин і йогурт, потім акуратно вмішуємо збиті вершки. Я буду змішувати міксером, але коротко і швидко на малих обертах.

17


В крем я додам приблизно 2/3 всіх нарізаних персиків. Викладаємо приблизно 3 частину крему. Укладаю нарізаний корж. Укладаємо щільно, щоб всі шматочки помістилися.

18


Зверху акуратно викладаємо вирізану середину і встановлюємо шматочки, що залишилися.

19


Акуратно гіркою викладаємо крем, що залишився. Зверху укладаємо відкладені персики. Прибираємо торт на кілька годин в холодильник.

20


Для оформлення низу торта нам знадобиться буквально 50 г шоколаду половина. Половину розтоплю і промажу низ торта. Потім присипаємо тертим шоколадом.

21


Перед подачею верх торта присиплю цукровою пудрою.

22


Торт виходить дуже ніжним, легким і дуже смачним. Ось так він виглядає в розрізі.

23


Залишається побажати вам приємного чаювання! Залишайте коментарі, діліться рецептом у соціальні мережі.


Торт Кіліманджаро


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Антоніна
Такий цікавий і несподіваний на вигляд, наче не до кінця розкритий бутон квітки. Дякую за детальний рецепт
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com