Відкрити категорії

Торт Кіліманджаро


Торт Кіліманджаро


Сьогодні готую торт Кіліманджаро. Торт привернув своїм незвичайним дизайном, виходить ніжним, смачним і красивим. Готується абсолютно нескладно.

Інгредієнти:
Для бісквіта:
борошно - 130 г;
цукор - 180 г;
курячі яйця - 5 середніх;
вершкове масло - 50 г;
какао-порошок - 30 г;
розпушувач для тіста - 5 г;
ванільний цукор - 8 г.

Для крему:
йогурт - 400 г;
вершки 35% - 400 г;
консервовані персики (персики + сироп) - 800-850 г;
порошковий желатин - 15 г;
цукрова пудра або за смаком - 50 г.

Шоколад і цукрова пудра для прикраси - 50 г

Вага торта - 2,1 кг
Форм - 24 см

Процес приготування торта.


Розтоплюємо вершкове масло і даємо охолонути.

11


Змішуємо борошно, какао-порошок, розпушувач. Добре змішуємо, а потім просіваємо.

22


Готувати бісквітне тісто я буду без поділу білків і жовтків. В чашу міксера розбиваємо курячі яйця, всипаємо ванільний цукор. Збиваємо віночком і поступово підсипаємо цукор. Збиваємо в легку повітряну світлу масу, збиваємо досить довго, вона повинна вирости в обсязі в 2-3 рази.

33


Тепер можна вводити суміш муки і какао. Вводимо в 3-4 прийоми і акуратними рухами перемішуємо.

44


В останню чергу додаємо вершкове масло. Перемішуємо. Випікати бісквіт я буду в рознімній формі для діаметром 24 см. Низ форми застелимо папером для випічки. Борта нічим не змащуємо. Випікати в розігрітій до 180 градусів Цельсія в духовці приблизно 35 -40 хвилин.

55


Перші 20 хвилин дверцята в духовці не відкриваємо інакше бісквіт може осісти. Готовність визначаємо за допомогою дерев'яної палички.

66

Рекламний блок
Чекаємо поки бісквіт охолоне, дістаємо з форми.

77


Бісквіт у нас вийшов високим (приблизно 4 см), тому його можна розрізати на 3 коржа. Верхній корж повинен бути трохи тонше. Його ми будемо розрізати на 12 частин.

88


На тарілку кладемо перший корж.

99


З другого вирізаємо середину таким чином, щоб залишилися стінки завтовшки приблизно 1,5 см. Вирізану середину поки відкладаю, а стіночки акуратно кладемо на корж.

1010


Встановлюємо кондитерське кільце.

1111


Той корж, який у нас буде зверху, ділимо на 12 рівних частин.

1212

 

Робимо крем.


Крупно нарізаємо персики. Сироп з них виливаємо у окрему ємність. Сироп ми будемо використовувати для замочування желатину і для просочення коржів.

1313


Відокремлюємо 150 мл персикового сиропу, всипаємо желатин і залишаємо на деякий час, щоб желатин набряк.

1414


Коржі просочуємо персиковим сиропом. Верхній просочую тільки біля основи.

1515


Дістаємо з холодильника вершки. Збиваються тільки дуже жирні і дуже холодні. Збиваємо з цукровою пудрою до стійкого стану. Вершки повинні добре тримати форму, але при цьому залишитися м'якими.

1616


Набряклий желатин акуратно прогріваємо, щоб він повністю розчинився. До кипіння доводити не можна. З'єднуємо желатин і йогурт, потім акуратно вмішуємо збиті вершки. Я буду змішувати міксером, але коротко і швидко на малих обертах.

1717


В крем я додам приблизно 2/3 всіх нарізаних персиків. Викладаємо приблизно 3 частину крему. Укладаю нарізаний корж. Укладаємо щільно, щоб всі шматочки помістилися.

1818


Зверху акуратно викладаємо вирізану середину і встановлюємо шматочки, що залишилися.

1919


Акуратно гіркою викладаємо крем, що залишився. Зверху укладаємо відкладені персики. Прибираємо торт на кілька годин в холодильник.

2020


Для оформлення низу торта нам знадобиться буквально 50 г шоколаду половина. Половину розтоплю і промажу низ торта. Потім присипаємо тертим шоколадом.

2121


Перед подачею верх торта присиплю цукровою пудрою.

2222


Торт виходить дуже ніжним, легким і дуже смачним. Ось так він виглядає в розрізі.

2323


Залишається побажати вам приємного чаювання! Залишайте коментарі, діліться рецептом у соціальні мережі.

Рекламний блок
Торт Кіліманджаро


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com