Відкрити категорії

Торт Медовик - економ варіант




Інгредієнти:
Тісто:
яйця-3 шт.;
мед - 3 ст. ложок;
цукор-пісок - 4 ст. ложок;
сода - 1 ч. ложка;
оцет 9% - 1, 5 ч. ложки (або замінити соду з оцтом на розпушувач);
борошно - 12 ст. ложок з невеликою гіркою;
сіль - 2 г.

Крем:
сметана (краще домашня) 20-25% - 500 мл.;
цукор - 1 стакан;
за бажанням додати цедру лимона або апельсина, ваніль.

Для присипки торта:
кавове печиво пісочне - близько 5-8 шт.

Діаметр форми-21-22 см

Процес приготування торта.


Насамперед будемо збивати яйця з медом і цукром. Візьмемо 3 яйця, 4 столові ложки цукру і дрібку солі. Трішечки це все перемішати віночком і додати 3 повні столових ложки меду. Збити міксером до однорідної маси.

1

Однорідної маси ми домоглися, тому можна додати борошно. Нам знадобиться 12 ст. ложок з невеликою гіркою. Нам потрібно погасити соду оцтом і додати до борошна. Добре все розмішуємо ложкою.

2


Дно форми застелюємо пергаментною папером, змазуємо трохи маслом. Засиплю це все борошном.

3


Тісто я розділю на дві частини, щоб у нас вийшло 2 коржа. Ставити тісто потрібно буде в розігріту до 180 градусів духовку, випікати будемо приблизно 30-40 хвилин.

4

 

Готуємо крем.


Збиваємо міксером сметану з цукром, при бажанні можна додати ще ванільний цукор або цедру лимона чи апельсина. Крем поставлю в холодильник і будемо чекати, коли у нас будуть готові коржі.

5


Для присипки торта я буду використовувати кавове печиво. Перетираємо його в крихту.

6


Тепер будемо пропитувати торт нашим кремом. Якщо ви хочете, щоб торт просочився швидше, тоді ви можете зробити просочення з сиропу. Коржі можна розрізати пополам.

7


Ножем зверху і з боків змастимо кремом.

8


Засипаємо торт крихтою і ставимо його в холодильник на кілька годин, в принципі 4 години буде достатньо, але краще на ніч.

9


Бажаю приємного апетиту.

10


Залишайте коментарі та діліться цим рецептом в соціальних мережах.


Торт Медовик - економ варіант


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com