Відкрити категорії

Міністерський торт


Міністерський торт


Сьогодні будемо готувати торт «Стаканнік», ще його називають «Міністерський». Загалом торт дуже смачний, готується просто і легко.

Інгредієнти:
Замість журавлини можна взяти родзинки, чорнослив, курагу.
Горіх - волоські, фундук, арахіс.

Тісто:
борошно - 130 г;
цукор - 200 г;
сметана - 200 г;
яйця - 5 шт.;
масло вершкове - 60 г;
розпушувач - 1,5 ч. л.;
арахіс - 120 г;
в'ялена журавлина - 120 г;
мак - 120 г.

Крем:
згущене молоко - 370 г;
масло вершкове - 250 г;
арахіс для прикраси - 100 г.

Діаметр форми - 18 см.

Перерахунок на форми більше діаметром: якщо Ваша форма діаметром 20 см, то кількість продуктів помножити на 1,23; якщо форма - 24 см – то 1,78.

Процес приготування Міністерського торта.

 

Готуємо тісто.


Збиваємо яйця з цукром в пишну білу масу.

11


Додаємо сметану, розтоплене вершкове масло, борошно з розпушувачем і все перемішуємо.

22

Рекламний блок
Ділимо тісто на три рівні частини. В одну частину додаємо подрібнені горіхи.

33


В іншу частину додаємо мак.

44


В третю частину тіста додамо в'ялену журавлину. Попередньо обваляти її в одній столовій ложці борошна.

55


Випікаємо коржі 25-30 хвилин, температура 180 градусів, діаметр форми 18 см. Перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою. Повністю остудити коржі.

66

 

Готуємо крем.


М'яке вершкове масло кімнатної температури і згущене молоко також кімнатної температури з'єднуємо і збиваємо міксером до однорідності.

77


Знімаємо невеликі верхівки з коржів і збираємо торт.

88


Коржі перемазуємо кремом, також змазуємо боки і верх торта.

99


З макової та горіхової верхівки, які ми зняли, обсипати боки торта. Зверху прикрашаємо подрібненим арахісом.

1010


Просочуємо торт в холодильнику 4 і більше годин. Дуже смачний, особливо на наступний день. Готуйте з любов'ю і з задоволенням.

1111


Приємного чаювання і гарного настрою!

Рекламний блок
Міністерський торт


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com