Відкрити категорії

Торт Колібрі


Торт Колібрі


Зараз ми приготуємо класичний американський торт Колібрі.

Інгредієнти:
Коржі:
яйця - 2 маленькі;
сіль – 1/4 ч. л.;
розпушувач – 1/2 ч. л.;
сода - 1/2 ч. л.;
кориця - 1/2 ч. л.;
цукор - 200 г;
борошно - 230 г;
ванільний цукор - 1 ч. л.;
соняшникова олія - 130 мл;
пекан або волоський горіх (60 г в коржі і 60 г для прикраси) - 120 г;
ананас (~ 5 кілець) - 180 г;
ананасовий сироп - 50 мл;
очищені банани - 200 г.

Крем:
вершкове масло кімнатної температури - 85 г;
ванільний екстракт (або ванільний цукор) - 1 ч. л.;
щіпка солі;
холодний крем-сир - 190 г;
цукрова пудра - 150 г.

Процес приготування торта.

 

Приготуємо коржі.


На деко висипаємо 120 г пекана вона і ставимо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 10 хвилин. Дістаємо з духовки, даємо повністю охолонути, а потім подрібнюємо горіхи ножем, тільки не дрібно. Замість пекана може використовувати волоський горіх.

11


Ділимо на дві частини: одну ми будемо використовувати в крем, а другу - для прикраси.

22


Тепер в невелику миску кладемо 200 г очищених бананів (це приблизно 2 великих). Розминаємо виделкою, поки не залишаться тільки маленькі шматочки.

33


В чашу блендера кладемо 180 г консервованих ананасів (це приблизно 5 кілець) і додаємо до них 50 мл сиропу, в якому вони були. Подрібнюємо їх приблизно 5 секунд, щоб залишилися тільки маленькі шматочки.

44


У велику миску просіваємо 230 г борошна, додаємо 200 г цукру, 1 чайну ложку ванільного цукру, пів чайної ложки розпушувача, пів чайної ложки соди, 1/4 чайної ложки солі і пів чайної ложки кориці. Добре перемішуємо вінчиком.

55

Рекламний блок
Тепер додаємо 130 мл соняшникової олії, два маленьких яйця і перемішуємо, поки все не стане вологим.

66


Потім додаємо банани і ананас, одну частину подрібненого пекана. Перемішуємо лопаткою до повної однорідності.

77


Круглу форму діаметром 16 см злегка змастити вершковим маслом і застелити дно пергаментним папером.

88


Ділимо тісто на рівні 3 частини. Заповнюємо підготовлену форму і вирівнюємо поверхню. Ставимо в попередньо розігріту духовку до 175 градусів і випікаємо приблизно 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

99


Дістаємо з духовки, даємо йому злегка охолонути, а потім виймаємо. Також випікаємо і два інших коржа.

1010

 

Приготуємо крем.


В середню миску кладемо в 85 г вершкового масла кімнатної температури, додаємо дрібку солі і приблизно 1/4 частину цукрової пудри, всього знадобиться 150 г. Збиваємо на високій швидкості міксера приблизно 30 секунд, а потім частинами додаємо цукрову пудру, що залишилася. Кожен раз добре збиваємо перед додаванням нової частини. Додаємо одну чайну ложку ванільного екстракту і збиваємо ще приблизно 10 секунд.

1111


Тепер дістаємо з холодильника 190 г крем-сиру і розрізаємо його на шматочки приблизно по 30 г. Додаємо по одному шматочку крем-сиру за один раз і продовжуємо збивати на середній швидкості міксера до однорідності. Потім додаємо наступний шматочок.

1212

 

Підготуємо коржі.


Зрізаємо з них верхівку (постарайтеся щоб всі коржі були однієї висоти - приблизно 2 см).

1313

 

Збираємо торт.


Кладемо один корж на тарілку. Наносимо на нього крем і рівномірно його розподіляємо.

1414


Зверху кладемо другий корж основою вверх. Також покриваємо його кремом.

1515


І останній корж. Покриваємо кремом весь торт, рівномірно його розподіляючи по всій поверхні.

1616


Прикрашаємо торт рештою горішків і ставимо його в холодильник на 4 години.

1717


Тепер відрізаємо кусочок і пробуємо.

1818


Торт вийшов дивовижний - коржі вологі, не вимагають просочення.

1919


Спробуйте, це неймовірно смачно!

Рекламний блок
Торт Колібрі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com