Відкрити категорії

Класичний празький торт




Інгредієнти для сиропу:
цукор - 5 ст. ложок;
вода - 10 ст. ложок;
ром (коньяк) - 2 ст. ложки.

Для бісквіта:
курячі яйця - 8 шт.;
вершкове масло – 40 г;
цукор-порошок – 150 г;
борошно - 120 г;
какао порошок - 2,5 ст. ложки;
сіль – 1 г.

Для крему:
вода - 1 ст. ложка;
жовток курячого яйця - 1 шт.;
вершкове масло – 200 г;
згущене молоко - 150 г;
ванільний цукор - 1 пакетик;
какао-порошок - 1 ст. ложка.

Для глазурі:
чорний шоколад (70%) - 1-1,5 плитки;
масло вершкове - 60-70 г;
абрикосовий джем (варення)- 70-100 г.

Для декору:
Білий шоколад - 50-70 г.

Діаметр форми - 24 см.

Процес приготування торта Прага.


Починаємо з приготування цукрового сиропу. Нам знадобиться 5 столових ложок цукру і 10 столових ложок води. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Чекаємо коли розчиниться цукор, відключаємо і залишаємо для того, щоб повністю охололо.

1

 

Готуємо тісто.


Зараз ми будемо відокремити білки від жовтків (всього 8 шт.) і в окремих ємностях це все будемо збивати.

2


Збиваємо зараз жовтки, потім я поступово додам половину цукру і будемо збивати до утворення пишної піни. На початку ми збиваємо на невеликій швидкості, а під кінець ми будемо її збільшувати. У мене вийшла ось така рідина.

3

Тепер будемо збивати білки. Ми будемо починати збивати на невеликій швидкості, а потім будемо її збільшувати. Не припиняючи збивання, будемо додавати залишок цукру.

4


Тепер змішаємо 120 г муки, 2,5 ложки какао-порошку, щіпку солі. Далі цю суміш додамо до збитих жовтків. Перемішуємо. В кілька прийомів додаємо збиті білки. У нас вийшла відмінна пориста суміш. Тепер я буду додавати заздалегідь розтоплене вершкове масло (у мене 40 г). Додавати я буду по краях. Добре розмішуємо.

5


Дно від рознімної форми я трішечки змажу маслом для того, щоб добре прилип пергаментний папір. Ставимо зверху кільце, закриваємо і ще трохи змащуємо вершковим маслом. Сюди ж виливаємо тісто. Проти годинникової стрілки повертаємо форму кілька разів для того, щоб тісто рівномірно розподілилося. Відправляємо в духовку заздалегідь розігріту до 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.

6

 

Приготування крему.


До одного жовтку я додам одну столову ложку води, зіб’ю це все. Вода додається для того, щоб добре змішався жовток зі згущеним молоком. Тепер додам 150 г згущеного молока, розмішуємо.

7


Зараз я ставлю на дуже маленький вогонь для того, щоб цей крем у мене трошки загуснув. Постійно помішуючи, ми будемо доводити до загустіння. Як тільки цей крем загусне до потрібної консистенції, я вимкну вогонь і переливаю його в інший посуд.

8


Тепер додаємо у посуд 200 г м’якого масла, додамо ванільний цукор і це все будемо збивати.

9


По закінченню 30 хвилин корж я дістала з духовки, нехай він осигає при кімнатній температурі.

10


Коли крем наш охолов, ми будемо заливати його в масло. Міксер включаємо на дуже маленьку швидкість. Поставлю все це в холодильник на 15 хвилин для того, щоб він трішечки загус.

11


Коли корж повністю охолов, ми його розрізали на три частини.

12


Тепер зробимо просочення. До нашого сиропу, де був цукор і вода, додаємо пару столових ложок рому чи коньяку. Це все розмішуємо і добре просочуємо кожен корж.

13

 

Змазуємо коржі кремом.


Крем добре загус в холодильнику. Намазуємо корж.

14


Тепер наступний і зверху накриваємо верхівкою

15


Тепер тонко обмазуємо боковини абрикосовим джемом.

16

 

Готуємо глазур.


На водяній бані топимо чорний і білий шоколад. До чорного шоколаду додамо вершкове масло. Кип'ятити це все не потрібно, буквально щоб масло добре розчинилося. Тепер цей шоколад виливаємо зверху на торт і розмазуємо.

17

 

Прикрашаємо торт.


Робимо мішечок, заливаємо туди наший білий шоколад і прикрашаємо різноманітними візерунками.

18


На даному етапі я його відправляю в холодильник на пару годин для того, щоб він повністю добре застиг.

19


У нас вийшов дуже хороший, просочений, смачний торт. Всім смачного чаювання!


Класичний празький торт


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com