Відкрити категорії

Трюфельний торт без борошна


Трюфельний торт без борошна


Сьогодні ми приготуємо дуже шоколадний, неймовірно смачний трюфельний торт. В ньому немає ні грама муки, зате є дуже багато темного шоколаду.

Інгредієнти:
темний шоколад - 370 г;
густі вершки 33-35% - 75 мл;
цукор - 90 г;
вершкове масло - 37 г;
яйця (~3 шт.) - 170 г;
яєчний жовток - 30 г.

Форма d=16 см

Процес приготування торта.


Спочатку порубаємо або поламаємо шоколад на дрібні шматочки, щоб його швидше розтопити на водяній бані. Для цього у вогнетривку миску висипаємо шматочки шоколаду і ставимо зверху над киплячою водою, помішуючи його злегка, щоб він рівномірно топився. Також можна розтопити шоколад короткими інтервалами в мікрохвильовій печі.

11


В чашу для збивання виливаємо яйця, додаємо жовток і цукор. Тепер дуже все добре збиваємо міксером на максимальній швидкості. Збиваємо приблизно від 6 хвилин в залежності від потужності вашого міксера, поки суміш не посвітлішає, не збільшиться в об'ємі і не буде триматися на вінчику.

22


Випікати торт будемо в кільці діаметром 16 см або можна скористатися рознімною формою для випічки. Дно застилаємо фольгою у два шари. Корж буде готуватися у водяній бані, тому обертаємо форму так, щоб вода в неї не потрапила.

33

Рекламний блок
Холодні жирні вершки з холодильника, трохи струсивши, переливаємо у ємність і збиваємо до м'яких піків. Вершки дуже швидко забиваються, тому не пропустіть цей момент.

44


Масло топимо в мікрохвильовці і додаємо його у збиту яєчну суміш. Потім розтоплений шоколад, який трохи охолонув, частинами вводимо у яєчну суміш.

55


Акуратно, але впевненими рухами, все перемішуємо до однорідності. В кінці додаємо вершки і перемішуємо.

66


Форму ставимо у ємність, яку потім наповнимо гарячою водою. Виливаю тісто і розрівнюю. Прибираємо тепер форму в розігріту до 190 градусів духовку і у форму наливаємо гарячу воду. Закриваємо дверцята духовки, залишаємо корж приблизно на 40 хвилин.

77


Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Спочатку даємо тортику охолонути при кімнатній температурі прямо у формі, а потім прибираємо в холодильник до повного охолодження. Коли торт буде повністю холодний, його можна дістати з форми і прикрасити свіжою полуницею. Ви можете просто посипати цукровою пудрою або використовувати прикраси на свій смак.

88


У розтоплений шоколад занурюємо полуницю і прикрашаємо наш торт. Зверху за допомогою ложки можна зробити потьоки.

99


Торт вийшов неймовірно смачний. У мене все приміщення просто наповнене цим неймовірним ароматом шоколаду.

1010


Я дуже раджу вам приготувати цей торт. Він досить щільний, ріжеться нелегко. Це не бісквітний тортик, тому досить маленького шматочка, щоб наїстися і отримати масу задоволення.

1111


Бажаю вам приємного смаку.

Рекламний блок
Трюфельний торт без борошна


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com