Відкрити категорії

Торт Ферреро роше


Торт Ферреро роше


Інгредієнти:
Коржі (2 форми, діаметр 18 см):
рослинне масла - 120 мл або 80 г;
молоко - 240 мл;
сік 1 часточки лимона;
цукор - 300 г;
міцна свіжозаварена кава - 200 мл;
ванільний екстракт - 1 ч. л.;
несолодкого какао порошку - 65 г;
борошно - 450 г;
розпушувач тіста - 1 ч. л.;
сода - 2 ч. л.;
яйця – 2 шт.

1 крем – Збитий вершковий з Nutella:
Nutella - 350 г;
охолоджені вершки (33%-35%) - 175 г.

2 крем Білковий заварний масляний з Nutella:
сироп: 300 г цукру + 90 г води;
яєчні білки - 4 шт.;
вершкове масло кімнатної температури - 400 г;
щіпка солі;
ванільний екстракт - 1 ч. л.;
Nutella - 3-4 ст. л.;
вафлі;
фундук - 200 г.

Шоколадний ганаш (для верхнього шару):
шоколад - 100 г;
вершки (33%-35%) - 60 г.

Процес приготування торта.


Спочатку приготуємо коржі. Духовку розігріваємо до 180 градусів заздалегідь підготувавши форми для випічки. Їх у мене 2 діаметром 18 см. На дно кожної кладемо коло з паперу для випічки. Змастити бортики рослинним маслом.

11


Просіваємо борошно і в нього додаю одну чайну ложку розпушувача, 2 чайної ложки соди, велику щіпку солі, потрібно 2 великих яйця кімнатної температури.

Якщо раптом у вас є кефір або натуральний йогурт, то використовується його, а якщо ні, то в молоко вливаємо сік лимона. Чекаємо 15 хвилин, за цей час молоко згорнеться і буде нагадувати кисляк.

22


В борошняну суміш додаємо какао, цукор добре. Все перемішуємо або просіваємо, щоб не було грудочок.

33


В чашу для збивання до яєць додаємо масло, ванільний екстракт, кисле молоко і все збиваємо міксером на середній швидкості до однорідності. Потім додаємо борошняну суміш і перемішуємо на повільній швидкості приблизно одну хвилину. В кінці вливаємо гарячу каву і знову перемішуємо. Маса виходить дуже гарна, ароматна і однорідна.

44


Виливаємо тісто порівну в підготовлені форми, трясемо по формі, ставимо в духовку на 30-35 хвилин. Остуджуємо коржі у формі 15 хвилин.

55


Потім дістаємо з форми, відокремлюємо папір і даємо повністю охолонути.

66

 

Займемося начинкою.

Рекламний блок
У нас буде два види крему. Для першого беремо холодні якісні вершки 33% і нутеллу. Вершки виливаємо в чашу і збиваємо спочатку на середній швидкості, а потім на максимальній до стійких, м'яких піків.

77


Зменшуємо швидкість збивання і водимо нутеллу, перемішуючи до однорідності. 1 крем готовий.

88


Назовні торта буде повітряний, білковий, масляний заварний крем з нутеллою. Для нього відділяємо білок від 4 яєць. У маленькому ківшику будемо робити сироп. До цукру вливаємо воду. Будемо використовувати Nutella, щіпку солі, масло кімнатної температури, яке потрібно порізати на невеликі шматочки, ванільний екстракт. В кухлик додаємо дрібку лимонної кислоти, щоб запобігти кристалізації цукру в сиропі і ставимо на середній вогонь. Варимо сироп, перемішувати його не потрібно.

99


Поки вариться сироп збиваємо білки до стійких піків спочатку на повільній швидкості, а потім відразу на максимальній. Додаємо щіпку солі. Як тільки сироп досягнув температуру 125 градусів, акуратно і тонкою цівкою виливаємо його до білків. Не припиняємо максимальне збивання. Продовжуємо забивати кілька хвилин, поки повітряна маса не охолоне. Поки маса збивається, можна додати ванільний екстракт.

1010


Якщо чаша не гаряча, зменшуємо швидкість збивання до середньої і маленькими порціями водимо масло кімнатної температури, додаємо 3-4 столові ложки нутелла, перемішуємо до однорідності.

1111


Із застиглих коржів потрібно видалити всі припухлості нерівності, розділити вздовж навпіл.

1212


Нам потрібен горіхи фундук для начинки і щоб прикрасити торт. Його можна злегка обсмажити на сухій сковороді, а потім подрібнити в не дуже дрібну крихту.

1313


Між коржами буде хрустка вафля. Обріжу вафлю за формою коржів.

1414


У нас все готово. Можна збирати торт. Викладаємо перший коржик, намазуємо зверху першим кремом зі збитими вершками і нутеллою.

1515


Зверху шар вафлі, по краях по колу наносимо білковий крем.

1616


На вафлю знову наносимо вершковий крем з нутеллою. Зверху посипаємо горішками.

1717


Накриваємо другим коржем. Потім повторюємо все теж саме. Останній корж повинен бути зверху рівним, його буде простіше вирівнювати.

1818


Покриваємо весь торт білковим кремом і вирівнюємо по бокам. Краще ненадовго помістити торт в холодильник, щоб крем на коржах схопився, а потім знову нанести крем і вирівняти всі нерівності.

1919


По бакам акуратно покриваємо подрібненими горішками, а зверху торта потрібен шоколадний ганаш. Для нього візьмемо порубаний на дрібні шматочки шоколад і жирні вершки 33%. Короткими інтервалами топимо шоколад в мікрохвильові, постійно перемішуючи або його ще можна розтопити на водяній бані. Перемішуємо поки консистенція не буде однорідною.

2020


Виливаємо шоколадний ганаш на торт і робимо шоколадні патьоки. Зверху прикрашаємо цукерками Ферреро роше.

2121


Це неймовірно смачна насолода, це неможливо просто описати словами.

2222


Смачного!

Рекламний блок
Торт Ферреро роше


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com