Відкрити категорії

Дитячий торт на День народження




Цей дитячий торт легкий в приготуванні, корисний, його можна подати на перший День народження малюка.

Інгредієнти:
1 корж:
борошно - 50 г;
цільнозернове борошно (можна звичайну муку) - 50 г;
яйце - 1 велике;
нежирна сметана (10-15%) - 4 ст. л.;
курага - 50 г;
цукор - 4 ч. л. (30 г);
банан - 1 стиглий;
розпушувач тіста - 1/2 ч. л.

Крем:
м'який сир в брикетах - 250 г;
сирок (сметана/йогурт) - 50 г;
жовтки – 2 шт.;
курага - 100 г;
молоко - 80 мл;
кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л.;
цукор (за смаком, можна замінити на пюре фініків) - 1 ст. л.

Компот/сік/сироп для просочення коржів;
Ягоди/крихта від коржів для прикраси.

Діаметр форми 14 см.

Процес приготування дитячого торта.


Спочатку курагу заливаємо окропом і даємо їй набухнути до дуже м'якого стану, потрібно близько години або краще залишити це все на ніч.

1


Банан і розпарену курагу подрібнюємо в блендері в пюре.

2


Змішуємо і просіваємо через сито борошно з розпушувачем.

3


До фруктового пюре додаємо яйце, сметану, цукор і збиваємо до однорідності. Потім вводимо борошно і акуратно перемішуємо. Виходить ось таке тісто для коржиків.

4


Викладаємо його в заздалегідь змазану маслом і присипану борошном форму і розрівнюємо.

5


Розігріваємо до 170 градусів духовку і відправляємо наш коржик. Випікаємо близько 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, на виході вона повинна бути сухою. Звільняємо коржик від форми і даємо йому охолонути на решітці.

6


Я приготувала три таких коржика, так як буду робити великий торт.

7

 

Займемося приготуванням кремом.


У 80 міліметрів дитячого молока додаємо 1 чайну ложку крохмалю і перемішуємо до однорідності. Туди ж додаємо цукор за смаком (я додала одну столову ложку з гіркою).

8


Набряклу курагу потрібно подрібнити до стану пюре за допомогою блендера.

9


Жовтки трошки розмішуємо виделкою. В маленьку миску виливаємо солодке молоко з крохмалем, доводимо до кипіння на слабкому вогні. Переливаємо тонкою цівкою молоко до жовтків при постійному перемішуванні. Знову вертаємо суміш в ківшик і гріємо на слабкому вогні до загустіння, постійно перемішуючи. Коли суміш загусне, знімаємо з вогню.

10


Тепер з'єднуємо всі інгредієнти. До сиру додаємо сметану або сирок, пюре з кураги і заварний крем. Все збиваємо до однорідності і крем готовий.

11

 

Збираємо торт.


При бажанні можна обрізати коржики зверху і з боків, так вони будуть більш ніжними і добре просочаться. Просочити можна будь-яким сиропом, соком або компотом. Викладаємо по черзі коржик, просочуємо компотом, зверху розміщаємо крем і розрівнюємо, накриваємо наступним коржиком.

12


Крем, що залишився, можна перекласти в кондитерський мішок і прикрасити тортик за бажанням. Зверху можна прикрасити будь-якими ягодами або фруктами, або посипати крихкою від коржиків.

13


Готуйте із задоволенням, радуйте своїх малюків, молодших братів або сестер.

14


Смачного!


Дитячий торт на День народження
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com