Відкрити категорії

Торт на День народження


Торт на День народження


Який торт приготувати на День народження дитини чи дорослого? Пропонуємо цей універсальний рецепт торта. Смак і вигляд на самому вищому рівні!

Для коржів на форму 20 см:
борошно - 550-600 г;
сметана - 250 г;
вершкове масло - 250 г;
цукор - 200 г;
розпушувач для тіста - 10 г;
сода - 0,5 ч. ложки;
ванільний цукор - 8 г;
вишня без кісточок - 800 г;
крохмаль - 3 ст. ложки;
цукор - 100 г.

Для просочення:
нежирна сметана - 200 г;

Для крему:
сметана 30% - 600-700 г;
цукрова пудра - 50 г.

Для прикраси:
тертий шоколад - 90 г.

Вага торта - 2,6 кг

Процес приготування святкового торта.


Змішуємо борошно і розпушувач, а потім просіваємо. Сюди ж засипаємо цукор, ванільний цукор і ще раз все добре розмішуємо, щоб всі сухі інгредієнти рівномірно розподілилися.

11


Кладемо холодне, нарубане вершкове масло. Воно має бути прямо з холодильника. Все швидко перетираємо в крихту. Дуже дрібної крихти домагатися не потрібно.

22


В сметану додаємо соду і добре розмішуємо. Викладаємо сметану в миску з крихтою і замішуємо тісто. Довго місити тісто не потрібно, головне добитися однорідності - цього буде цілком достатньо.

33


Тісто загорнути в плівку чи кладемо і накриваємо в мисці, а потім відправляємо хвилин на 30-40 холодильник.

44


Для начинки торта я взяла 800 грам замороженої вишні, попередньо її розморозила. Вишню покладу в каструлі, а у вишневому соку розведу 3 столові ложки картопляного крохмалю.

55

Рекламний блок
До ягід додам 100 г цукру. Каструлю з вишнею ставимо на плиту і нагріваю до кипіння, акуратно водимо крохмальний розчин і варимо до запустіння.

66


Після загустіння варимо ще одну-дві хвилини, щоб крохмаль проварився і не відчувався в готовій начинці. Ось така густа начинка вийшла в результаті. Даємо повністю охолонути.

77


Дістаємо тісто з холодильника, підкочуємо, ділимо на три приблизно рівні частини. 1 частину залишаємо на робочому столі, а дві інші завернемо в плівку і поки прибирати в холодильник.

88


Тісто розкачуємо, товщина розкочування на ваш розсуд. Мені подобається коли тісто тонке. Розкатане тісто нарізаємо на смужки, товщина смужок приблизно 7-8 см. Підрівнюємо краєчки.

99


На центр полоси розкладаємо вишневу начинку.

1010


Смужки звертаємо, щоб начинка була повністю закрита.

1111


Смужки вільно викладаємо всередині форми (діаметр 20 см). На дно форми покладемо пекарський папір. Щільно укладати не потрібно, бо тісто буде погано пропікатися, готові коржі будуть погано просочуватися.

1212


У такому вигляді перекладаємо на деко і далі в духовку, розігріту до 200 градусів до зарум'янювання приблизно 8-10 хвилин.

1313


Перекладаємо на рівну поверхню і поки ще корж дуже гарячий, щедро змазуємо його нежирною сметаною (у мене 15 %). У такому вигляді даємо коржу повністю охолонути.

1414


Всього з цієї кількості тіста вийшло 5 коржів.

1515


Для крему нам знадобиться 600-700 грам жирної холодної сметани (30 %), щоб її можна було збити. Збиваємо з цукровою пудрою (беріть за смаком, у мене 50 г).

1616


Розкладаємо сметанний крем по коржам. Невелику кількість крему залиште для того, щоб промазати борта торта. Збираємо торт звичним способом – гірочкою, промазуючи коржі кремом.

1717


Взяла плитку темного шоколаду 90 грамів, подрібнила і прикрасила тортик. Верх десерту прикрасила вишневим мармеладом. Ставимо торт в холодильник на пару годин, щоб він добре просочився.

1818


Залишається побажати вам приємного чаювання.

1919


Спробуйте, дуже сподіваюся, що він вам теж сподобається.

Рекламний блок
Торт на День народження


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com