Відкрити категорії

Як приготувати торт Захер




Торт Захер без малого два сторіччя є предметом гордості віденських кондитерів. Однак справжній торт Захер можна спробувати не тільки в знаменитому віденському готелі, але й приготувати на власній кухні за класичним рецептом.

Інгредієнти:
яйця – 4 шт.;
цукор – 200 г;
абрикосовий джем – 150 г;
коньяк – 2 столові ложки;
вершкове масло – 100 г;
гіркий шоколад – 250 г;
просіяне борошно – 5 столових ложок;
цукрова пудра – 1 столова ложка;
какао – 2 столові ложки;
розпушувач – 5 г;
кип'ячена вода – 150 мл.

Процес приготування торта.


Білки відділяємо від жовтків.

1


Вершкове масло і двісті грам шоколаду розтоплюємо на водяній бані.

2

Жовтки збиваємо зі сто грамами цукру і змішуємо їх з шоколадом і маслом, які остигли.

3


Просіяне борошно змішати з розпушувачем і замішуємо тісто з вище перерахованими продуктами.

4


Далі, збиваємо білки з цукром, що залишився. І акуратно додаємо їх до шоколадного тіста. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і виливаємо наше тісто, ставимо в духовку на 40 хвилин при 180 градусів.

5


В мікрохвильовці трохи підігріваємо абрикосовий джем.

6


Спечений корж остуджуємо і ріжемо на дві рівні частини.

7

 

8


На нижню частину коржа викладаємо абрикосовий джем.

9


Зверху кладемо другий корж і заливаємо нашою шоколадною глазур'ю, краще обливати торт на решітці, щоб з боків добре був облитий.

10


Трохи фантазії для прикраси і торт «Захер» готовий. Приємного чаювання!


Як приготувати торт Захер


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com