Відкрити категорії

Як приготувати торт Сметанник




Щоб приготувати торт Сметанник необхідно для початку спекти два коржі – світлий і темний.

Приготуємо світлий корж.


Інгредієнти:
2 яйця;
0,5 стакан цукру;
0,5 стакан сметани;
1 чайна ложка соди;
1 склянка борошна вищого сорту.

Яйця збити з цукром. У сметану додати соду і розмішати, щоб маса збільшилася вдвічі. Відразу вилити її в яйця з цукром, розмішати.

1


Додати борошно і легенько перемішати.

2


Вилити тісто у форму для торта. Випікати в розігрітій до температури 180-200 градусів духовці близько 30-35 хвилин.

3

Готовність перевірити дерев'яною паличкою. Остудити.

4

 

Тепер приготуємо темний корж.


Інгредієнти:
2 яйця;
0,5 стакан цукру;
0,5 стакан сметани;
1 чайна ложка соди;
1 склянка борошна вищого сорту;
1-1,5 столові ложки какао-порошку.

Приготувати тісто для другого коржа таким же способом, як і для першого, тільки з додаванням какао. Випекти і остудити другий корж.

5


Поки обидва коржі остигають, приготувати сметанний крем для нашого класичного сметанника. Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:
1 склянка сметани;
1 склянка цукру.

6


Всипати цукор в сметану. Дати трохи постояти, щоб цукор розчинився. Потім збити до пишноти.

7


Остиглі коржі сметанника розрізати горизонтально на два пласта кожен. Обрізати краї і зробити з обрізків крихту для обсипання торта.

8


На всі коржі нанести сметанний крем.

9


Сформувати торт, чергуючи світлий і темний коржі. Кремом, що залишився, змастити краї. Обсипати торт крихтою або прикрасити по своєму бажанню.

10


Наш торт, приготований в домашніх умовах, готовий! Спробуйте приготувати його і ви, використовуючи цей рецепт!

11


Торт повинен настоятися мінімум ніч.


Як приготувати торт Сметанник


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com