Відкрити категорії

Як приготувати торт Сметанник


Як приготувати торт Сметанник


Щоб приготувати торт Сметанник необхідно для початку спекти два коржі – світлий і темний.

Приготуємо світлий корж.


Інгредієнти:
2 яйця;
0,5 стакан цукру;
0,5 стакан сметани;
1 чайна ложка соди;
1 склянка борошна вищого сорту.

Яйця збити з цукром. У сметану додати соду і розмішати, щоб маса збільшилася вдвічі. Відразу вилити її в яйця з цукром, розмішати.

11


Додати борошно і легенько перемішати.

22


Вилити тісто у форму для торта. Випікати в розігрітій до температури 180-200 градусів духовці близько 30-35 хвилин.

33

Рекламний блок
Готовність перевірити дерев'яною паличкою. Остудити.

44

 

Тепер приготуємо темний корж.


Інгредієнти:
2 яйця;
0,5 стакан цукру;
0,5 стакан сметани;
1 чайна ложка соди;
1 склянка борошна вищого сорту;
1-1,5 столові ложки какао-порошку.

Приготувати тісто для другого коржа таким же способом, як і для першого, тільки з додаванням какао. Випекти і остудити другий корж.

55


Поки обидва коржі остигають, приготувати сметанний крем для нашого класичного сметанника. Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:
1 склянка сметани;
1 склянка цукру.

66


Всипати цукор в сметану. Дати трохи постояти, щоб цукор розчинився. Потім збити до пишноти.

77


Остиглі коржі сметанника розрізати горизонтально на два пласта кожен. Обрізати краї і зробити з обрізків крихту для обсипання торта.

88


На всі коржі нанести сметанний крем.

99


Сформувати торт, чергуючи світлий і темний коржі. Кремом, що залишився, змастити краї. Обсипати торт крихтою або прикрасити по своєму бажанню.

1010


Наш торт, приготований в домашніх умовах, готовий! Спробуйте приготувати його і ви, використовуючи цей рецепт!

1111


Торт повинен настоятися мінімум ніч.

Рекламний блок
Як приготувати торт Сметанник


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com