Відкрити категорії

Як приготувати торт Три Молока


Як приготувати торт Три Молока


Готувати його нескладно, тут головне – терпіння, так як до готовності торт повинен вистоятися в холодильнику кілька годин. В основі торта лежить бісквіт, щедро наповнений сумішшю з трьох видів молока. Власне звідси і походить його назва. А готувати ми його будемо в мультиварці. Цей спосіб ми вибрали саме із-за необхідності просочення і вистоювання.

Інгредієнти:
яйця – 4 штуки;
борошно - 160 г;
цукор – 150 г;
Розпушувач – 1 чайна ложка;
олія соняшникова (без запаху) – 3 столові ложки;
окріп – 3 столові ложки.

Для молочної заливки:
згущене молоко з цукром – 130 г;
концентроване молоко (або топлене) – 150 мл;
вершки 10% - 150 мл.

Для крему:
вершки 33% - 250 мл;
цукрова пудра – 40 г;
лимонний сік – 3 краплі.

Процес приготування торта.


Яйця вимиємо під проточною водою і розіб'ємо в блендер. Додамо цукор.

11


На середній швидкості збиваємо яєчно-цукрову суміш до густої піни приблизно 5-7 хвилин. Суміш збільшиться в об'ємі в два рази. Час збивання буде залежати від потужності блендера або міксера. Готова суміш вийде злегка кремового відтінку і цукор буде повністю розчинений.

22


Всипаємо борошно, змішаний з розпушувачем і замішуємо тісто. Можна це зробити за допомогою блендера протягом двох хвилин на невисокій швидкості або лопаткою, рухами знизу вгору. Можна замісити і рукою, тоді ви будете відчувати чи не утворилися грудочки.

33

Рекламний блок
У рослинне масло додаємо три столових ложки окропу і перемішуємо.

44


Вливаємо масляну суміш в тісто і теж перемішуємо.

55


Змащуємо чашу мультиварки маленькою кількістю рослинного масла і виливаємо тісто. Ставимо в чашу мультиварки, включаємо в мережу і виставляємо режим «Випічка». Випікаємо торт протягом 60 хвилин. Після звукового сигналу відключаємо мультиварку, але кришку не відкриваємо, а залишаємо трохи охолонути приблизно 5-10 хвилин, щоб заготовка не опустилася з-за різниці температур.

66


В цей час приготуємо молочну заливку. Для цього змішуємо в мисці три молока і добре перемішуємо, щоб більш важке згущене молоко розмішалось і вийшла однорідна суміш.

77


Акуратно дістаємо чашу мультиварки з основою для торта. Верх заготовки виходить блідим. Не виймаючи торт з чаші, робимо виделкою багато проколів на поверхні торта. Це необхідно для кращого проникнення заливки. Якщо ви все-таки переживаєте, що торт буде незручно діставати потім з чаші, то можете вийняти і обернути пергаментом або фольгою, щоб він не розтікся після заливки, а зберіг форму.

88


Починаємо просочувати наш торт сумішшю з трьох видів молока. Щоб молоко розійшлося рівномірно, ми будемо використовувати десертну ложку і поливати невеликими порціями в різні частини торта.

99


Ось так, вливши все молоко, помічаємо, що торт просочився і розбух. У такому вигляді, оскільки він ще теплий, ми прибираємо його назад в каструлю і, закривши кришкою, залишаємо остигати. Коли торт повністю охолоне, прибираємо його прямо в чаші в холодильник до ранку.

1010


Для прикраси торта традиційно використовують збиті вершки. Для цього ми візьмемо холодні вершки 33% жирності, так як менш жирні не зіб'ються, а розшаруються на масло і сироватку. Починаємо збивати на малій швидкості, поступово збільшуючи її.

Трохи збивши вершки, поступово додаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати. Під час збивання вершків не водіть міксером по колу, нехай самі вершки перетікають. Час збивання близько 7-10 хвилин, не довше, так як, перебивши, знову ж можемо одержати масло.

Як видно по фото – першу партію вершків я перебила і отримала масло і сироватку. Оскільки масло вже було солодке, то злив сироватку, я продовжила збивати і отримала масляний крем, їм і прикрасила торт. А ось друга партія вершків збита краще, нею ми і покрили торт.

1111


Прикрасивши торт, подаємо його до чаю або кави і насолоджуємося його дивовижним смаком.

1212


Смачного!

Рекламний блок
Як приготувати торт Три Молока


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua