Відкрити категорії

Торт Червоний Оксамит


Торт Червоний Оксамит


Інгредієнти:
Тісто:
борошно - 340 г;
цукор - 300 г;
яйця - 3 шт.;
масло рослинне - 250 мл;
кефір або пахта - 300 мл;
розпушувач - 2 ч. л.;
сода - 1 ч. л.;
какао-порошок - 1 ст. л.;
сіль щіпка;
барвник гелевий червоний - 2-3 ч. л. (AmeriColor 123);
ванілін.

Крем-чіз:
кефір 3% - 0,5 л;
сметана 21% - 0,5 л;
ряжанка 4% - 0,5 л;
сік лимона - 2 ст. л.

Крем для коржем:
крем-чіз - 450 г;
масло вершкове - 200 г;
цукрова пудра - 160 г;
ванільний цукор.

Діаметр форми - 22 см.
Для форми 20 см - масу і об'єм всіх інгредієнтів помножити на 0,83.
Для форми 24 см - помножити на 1.19.
Для форми 26 - помножити на 1.40.

Процес приготування торта.


У мисці змішати всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, ванілін, розпушувач, какао і перемішати.

11


У кефір покласти соду і залишити на пару хвилин. Потім з'єднати кефір з рослинним маслом, перемішати і додати гелевий барвник червоного кольору, саме гелевий, хорошої якості. Я додаю 2 чайної ложечки, перемішуємо і дивимося. Нам потрібен яскраво-червоний колір.

22


Збиваємо яйця з цукром до пишної білої маси - це приблизно 7-10 хвилин.

33


Тепер по черзі в два заходи додаємо до яєчної маси сухі інгредієнти і кефір з маслом. Все перемішати міксером і тісто готове.

44

Рекламний блок
Розділити його на три рівні частини. Вистелити форму пергаментним папером (діаметр моєї 22 сантиметри).

55


Випікаємо кожен корж близько 30 хвилин, температура 170 градусів. Готовність перевіряється дерев'яною шпажкою. Дати повністю охолонути і загорнути в плівку кожен корж, відправити в холодильник.

66


Раджу спекти заздалегідь, наприклад, за день до того, як будете збирати торт. Коржі стають дуже ніжними і дуже м'якими.

77


Для крему беремо вершкове масло кімнатної температури. Збиваємо міксером пару хвилин. Потім поступово додаємо цукрову пудру, ванільний цукор і збиваємо ще кілька хвилин до пишної маси.

88


Потім беремо холодний вершковий сир і додаємо в три прийоми, не перестаючи збивати.

99


Скажу трохи про вершковий сир. В рецепті я використовую крем-чіз домашнього приготування, так би мовити, бюджетний варіант. Як приготувати? Всі інгредієнти з'єднати в мисці, додати сік лимона, перемішати. На друшляк вистелити щільну лляну тканину, влити суміш. Зав'язати тканину і підвісити в прохолодному місці на 24 години. У вас вийде світлий пастоподібний крем вагою 450 г.

1010


І так, наш крем готовий, довго не збивайте, щоб маса не розшарувалася. Вийде однорідний, пишний крем.

1111


Збираємо торт. Зріжемо злегка верхівку коржа - це буде для прикраси.

1212


Кожен корж змастити кремом.

1313


Обмазати верх і боки торта.

1414


Посипати крихтою.

1515


Можна на цьому етапі зупинитися, але мені захотілося центр тортика прикрасити кремовими квіточками.

1616


Даємо гарненько просочитися, як мінімум 4-8 годин.

1717


Це неймовірно смачно, насолоджуйтеся!

Рекламний блок
Торт Червоний Оксамит


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
софія
Дуже смачний торт
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Смачно" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua