Шоколадний торт Мулатка



Шоколадний торт Мулатка


Пропоную поповнити свій організм додатковими калоріями - сьогодні будемо готувати дуже смачний торт.

Інгредієнти для коржів:
яйця курячі - 3 шт.;
вершкове масло - 150 г;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1/3 ч. ложки;
борошно - 1 склянка;
какао порошок - 3 ст. ложки з гіркою;
цукор - 1 стакан.

Для крему:
яйця курячі - 4 шт.;
цукор - 1 склянка;
молоко – 500 мл;
борошно - 3 ст. ложки;
какао порошок - 2 ст. ложки з гіркою;
масло вершкове – 300 г.

Процес приготування торта.


Зараз будемо готувати коржі. Нам знадобиться 150 г розтопленого вершкового масла. Розтопити його можна як на вогні на водяній бані, так і в мікрохвильовці, що я і зробила. Масло у нас трошки охололо, воно не дуже гаряче.

11


Додаємо сюди цукор і будемо це все збивати міксером.

22


Не припиняючи збивання, будемо додавати по одному яйцю.

33


Додайте щіпку солі, пів чайної ложки розпушувача, склянку просіяного борошна. Збиваємо це все разом. Додамо 3 столові ложки какао.

44


І продовжимо ще трохи збивати. Моя маса дуже добре збилися. Тепер я беру роз'ємну форму і будемо виливати в неї тісто.

55


Дно рознімної форми я застеляю пергаментним папером, ставлю зверху кільце і закриваю його.

66


Тепер сюди ми будемо виливати тісто. Тісто потрібно трохи розрівняти. Відправляємо в духовку на 170 градусів приблизно на 25 хвилин.

77


Поки корж в духовці будемо займатися приготуванням крему. Нам знадобиться 4 жовтки, додамо до них склянку цукру, 3 столові ложки борошна і все це добре перемішати. Можна навіть міксером.

88


Додамо 0,5 літра молока і ще раз перемішати.

99


Переливаємо в каструлю і ставимо на водяну баню. Постійно помішуючи, будемо доводити до загустіння. Крем готовий. Дістаю з цієї каструлі і буду я пересипати в ту ємність, в якій я буду потім його збивати, коли він охолоне. Крем я варила на водяній бані приблизно 7-10 хвилин. Зараз я його залишу для того, щоб він повністю охолов.

1010


В крем, який повністю вихолонув, я додам 300 г вершкового масла (природно воно вже розтануло).

1111


І дві столові ложки какао-порошку. Це все ми будемо зараз збивати міксером.

1212


Наш стійкий смачний крем готовий.

1313


Ми повертаємося до наших коржів. Коли він повністю охолов, я його дістала, розрізала навпіл, і буду тепер змащувати кремом.

1414


Накриваємо другою половинкою. Зверху корж ми також будемо змащувати кремом.

1515


Також можна змастити кремом всі краї.

1616


Весь торт ми змазали, тому можна ставити його в холодильник годин на 5-6, а краще на ніч.
Потім зверху будемо його посипати какао-порошком.

1717


От і все.

1818


Всім приємного смаку.


Шоколадний торт Мулатка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок