Шоколадний торт Мулатка
Пропоную поповнити свій організм додатковими калоріями - сьогодні будемо готувати дуже смачний торт.
Інгредієнти для коржів:
яйця курячі - 3 шт.;
вершкове масло - 150 г;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1/3 ч. ложки;
борошно - 1 склянка;
какао порошок - 3 ст. ложки з гіркою;
цукор - 1 стакан.
Для крему:
яйця курячі - 4 шт.;
цукор - 1 склянка;
молоко – 500 мл;
борошно - 3 ст. ложки;
какао порошок - 2 ст. ложки з гіркою;
масло вершкове – 300 г.
Процес приготування торта.
Зараз будемо готувати коржі. Нам знадобиться 150 г розтопленого вершкового масла. Розтопити його можна як на вогні на водяній бані, так і в мікрохвильовці, що я і зробила. Масло у нас трошки охололо, воно не дуже гаряче.
Додаємо сюди цукор і будемо це все збивати міксером.
Не припиняючи збивання, будемо додавати по одному яйцю.
Додайте щіпку солі, пів чайної ложки розпушувача, склянку просіяного борошна. Збиваємо це все разом. Додамо 3 столові ложки какао.
І продовжимо ще трохи збивати. Моя маса дуже добре збилися. Тепер я беру роз'ємну форму і будемо виливати в неї тісто.
Дно рознімної форми я застеляю пергаментним папером, ставлю зверху кільце і закриваю його.
Тепер сюди ми будемо виливати тісто. Тісто потрібно трохи розрівняти. Відправляємо в духовку на 170 градусів приблизно на 25 хвилин.
Поки корж в духовці будемо займатися приготуванням крему. Нам знадобиться 4 жовтки, додамо до них склянку цукру, 3 столові ложки борошна і все це добре перемішати. Можна навіть міксером.
Додамо 0,5 літра молока і ще раз перемішати.
Переливаємо в каструлю і ставимо на водяну баню. Постійно помішуючи, будемо доводити до загустіння. Крем готовий. Дістаю з цієї каструлі і буду я пересипати в ту ємність, в якій я буду потім його збивати, коли він охолоне. Крем я варила на водяній бані приблизно 7-10 хвилин. Зараз я його залишу для того, щоб він повністю охолов.
В крем, який повністю вихолонув, я додам 300 г вершкового масла (природно воно вже розтануло).
І дві столові ложки какао-порошку. Це все ми будемо зараз збивати міксером.
Наш стійкий смачний крем готовий.
Ми повертаємося до наших коржів. Коли він повністю охолов, я його дістала, розрізала навпіл, і буду тепер змащувати кремом.
Накриваємо другою половинкою. Зверху корж ми також будемо змащувати кремом.
Також можна змастити кремом всі краї.
Весь торт ми змазали, тому можна ставити його в холодильник годин на 5-6, а краще на ніч.
Потім зверху будемо його посипати какао-порошком.
От і все.
Всім приємного смаку.