Відкрити категорії

Медовий торт із заварним кремом


Медовий торт із заварним кремом


Цей торт - один з улюблених в нашій родині. Його пекла мама, коли я була ще маленькою, а тепер я сама роблю його на свята. Благо, цей рецепт зовсім не складний, а продукти цілком доступні.

Інгредієнти:
яйця курячі – 3 шт.;
цукор пісок - 2 склянки;
олія - 350 г;
мед - 2 ст. л.;
борошно пшеничне - 3-4 склянки;
молоко - 3 склянки;
какао - 2 ст. ложки;
ванілін - 1 пакетик;
сода харчова - 1 ч. л.

Процес приготування тортика.


Ось те, що знадобиться для коржів.

11


Так, приступимо. Для тіста потрібно буде розтопити 100 г масла на водяній бані, потім додати туди яйця, мед і 1 склянку цукру (другий стакан цукру знадобиться для крему).

22


Потрібно інтенсивно розмішувати, щоб цукор і мед розчинився, а не осів на дно. Як тільки піде біла пінка, ємність можна зняти з водяної бані. Додати соду, погашену оцтом.

33


Далі, слід додати приблизно 3-4 склянки борошна. Підсипаємо борошно поступово, щоб не переборщити.

44


Тісто має бути м'яким і еластичним.

55


Далі вимішуємо руками. Можна змочити їх водою, щоб тісто менше прилипало.

66


Тісто потрібно розділити на 4 частини, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.

77


З одержаних колобків слід розкачати коржі товщиною 0,5 см. Викласти на деко, змащене рослинним маслом або на пекарський пергамент.

88

Рекламний блок
Щоб корж не здувся можна наколоти його в декількох місцях виделкою. Випікати потрібно в розігрітій духовці при 180 градусів до золотистого кольору. У мене випікаються приблизно 5 хвилин, якраз встигаю розкачати наступний корж. В результаті отримуємо такі рум'яні медові коржики.

99


Далі, їх слід вирівняти. Я використовую тарілку, що підходить за розміром і обрізаю надлишки ножем. Обрізки знадобляться пізніше.

1010


Можна приступити до приготування заварного крему. Взагалі-то, доцільніше готувати спочатку крем, а потім тісто, так як заварному крему потрібно час, щоб охолонути.

Спочатку наливаємо в глибоку ємність 3 склянки молока. Молоко обов'язково потрібно добре охолодити. Висипати пакетик ваніліну.

1111


Потім додаємо 4 (повні) столові ложки борошна.

1212


Щоб борошно не утворило грудочки, можна збити молоко міксером.

1313


Потім потрібно перелити молоко з борошном, яке вийшло в каструльку і поставити на плиту на повільний вогонь. Слід дуже інтенсивно розмішувати молоко, щоб борошно не осіло на дно і не пригоріло. Хвилин через десять молоко добре загусне. Тоді можна зняти з плити і остудити.

1414


Тим часом, розм'якшене масло (250 г) змішуємо з 1 склянкою цукру.

1616


Гарненько збиваємо до отримання однорідної солодко-масляної маси. Потім змішуємо масляну суміш з добре остиглою молочно-борошняною масою.

1616


Знову збиваємо міксером до отримання однорідного крему.

1717


Можна залишити і так. Крем вже дуже смачний з ванільним ароматом. Але я люблю, коли половина крему шоколадна! Тому, я відділяю частину крему в іншу чашку, а сюди додаю какао-порошок.

1818


Ретельно перемішуємо і крем готовий. Вірніше, навіть два види крему: ванільний і шоколадний. До речі, такий крем підійде і для заварних тістечок. Наступний етап - складання торта. Для цього слід кожен корж промазати кремом рясно.

1919


При цьому чергуючи білий і шоколадний крем.

2020


Промазуємо верхівку і боки кремом. Виходить такий тортик.

2121


Прикрасити можна як завгодно, але я люблю використовувати крихту з обрізків коржів. Я мелю обрізки в блендері і посипаю торт.

2222


До речі, якщо намічається багато гостей, можна взяти полуторний обсяг інгредієнтів і зробити двох'ярусний торт. Для другого ярусу потрібно буде випікати коржі меншого діаметру.

2323


Тортик обов'язково потрібно витримати добу в холодильнику, щоб коржі просочилися. Виходить ніжний і смачний торт, який тане в роті.

Приємного смаку!

Рекламний блок
Медовий торт із заварним кремом


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua