Відкрити категорії

Торт на сковороді




Інгредієнти:
молоко згущене - 400 г;
борошно пшеничне вищого ґатунку - 200 г;
розпушувач тіста - 10 г;
яйця курячі - 2 штуки;
сметана 30% - 400 г;
цукрова пудра - 150 г;
повидло - 50 г;
глазур шоколадна - 100 г.

Приготування неймовірного тортика.


Виливаємо в миску згущене молоко.

1


Туди ж розбиваємо яйця.

2


І міксером отримуємо однорідну суміш.

3


Просіваємо в суміш яєць і молока, борошно і розпушувач тіста.

4


Тісто повинне вийти рідкуватим, як на оладки. Відстоюємо хвилин 15-20.

5


Жаримо коржі. Не випікаємо, а саме жаримо, майже як млинці. В цьому процесі є кілька тонкощів:

- сковорода антипригарна і суха;
- вогонь невеликий;
- доза тіста на корж — дві столові ложки (з гіркою).

Головне – добре розмазати тісто по сковороді. Накладаємо тісто, розмазуємо ложкою в тонкий млинець і обов’язково накриваємо кришкою. Якщо не накривати, то волога випаровується швидко, корж підгорає, але не пропечеться. Корж набухає, починає прожарюватися.

6


Як тільки з'являються коричневі краї, акуратно відокремлюємо корж від сковороди і перевертаємо, як млинець.

7


Дожарюємо без кришки. Тепер нам треба, щоб випарувалася вода. Корж повинен підсохнути. Періодично піднімаємо край і контролюємо ступінь піджарки коржа. Знімаємо корж на охолодження. Повторюємо ще 4 рази.

Сметану і цукрову пудру збиваємо з звичайний сметанний крем міксером. Коли сметана холодна, вона збивається швидше і краще. Так що саму сметану тримаємо в холодильнику, а віночки міксера і посуд або охолодити в холодній воді, яких теж тримаємо в морозилці хвилин 10-15.

8


Отримуємо відмінний сметанний крем, трохи кислуватий, в міру солодкий і дуже легкий.

9


Остиглі коржі обрізаємо по шаблону (я різав по тарілці). Залишки не викидаємо, вони нам ще знадобляться.

10


Перший корж промазуємо кремом, накриваємо другим і злегка придавлюємо. Повторюємо.

11


Якщо коржі нерівномірні по товщині, то додаємо в тонкі ділянки наші обрізки, які замазуємо кремом.

12


Повторюємо намазку з чотирма коржами. П'ятий зверху не мажемо: його ми будемо глазурувати.

13


Промазуємо кремом боковину торта.

14


На верхню частину наносимо тонкий шар повидла. Він потрібен для того, щоб глазур лягла рівніше і не сильно вбиралася в сухуватий корж.

15


Я забув купити шоколад для глазурі, а тому вирішив обійтися шоколадним кондитерським гелем. Вам так робити не раджу. Цей гель — «нісенітниця на пісному маслі». І тече сильно, і плівка від нього погана. Не полінуйтеся, зробіть глазур!

16


Відправляємо в холодильник на просочення.

17


Побачимося завтра.

18


Смачного!


Торт на сковороді


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com