Торт на сковороді
Інгредієнти:
молоко згущене - 400 г;
борошно пшеничне вищого ґатунку - 200 г;
розпушувач тіста - 10 г;
яйця курячі - 2 штуки;
сметана 30% - 400 г;
цукрова пудра - 150 г;
повидло - 50 г;
глазур шоколадна - 100 г.
Приготування неймовірного тортика.
Виливаємо в миску згущене молоко.
Туди ж розбиваємо яйця.
І міксером отримуємо однорідну суміш.
Просіваємо в суміш яєць і молока, борошно і розпушувач тіста.
Тісто повинне вийти рідкуватим, як на оладки. Відстоюємо хвилин 15-20.
Жаримо коржі. Не випікаємо, а саме жаримо, майже як млинці. В цьому процесі є кілька тонкощів:
- сковорода антипригарна і суха;
- вогонь невеликий;
- доза тіста на корж — дві столові ложки (з гіркою).
Головне – добре розмазати тісто по сковороді. Накладаємо тісто, розмазуємо ложкою в тонкий млинець і обов’язково накриваємо кришкою. Якщо не накривати, то волога випаровується швидко, корж підгорає, але не пропечеться. Корж набухає, починає прожарюватися.
Дожарюємо без кришки. Тепер нам треба, щоб випарувалася вода. Корж повинен підсохнути. Періодично піднімаємо край і контролюємо ступінь піджарки коржа. Знімаємо корж на охолодження. Повторюємо ще 4 рази.
Сметану і цукрову пудру збиваємо з звичайний сметанний крем міксером. Коли сметана холодна, вона збивається швидше і краще. Так що саму сметану тримаємо в холодильнику, а віночки міксера і посуд або охолодити в холодній воді, яких теж тримаємо в морозилці хвилин 10-15.
Отримуємо відмінний сметанний крем, трохи кислуватий, в міру солодкий і дуже легкий.
Остиглі коржі обрізаємо по шаблону (я різав по тарілці). Залишки не викидаємо, вони нам ще знадобляться.
Перший корж промазуємо кремом, накриваємо другим і злегка придавлюємо. Повторюємо.
Якщо коржі нерівномірні по товщині, то додаємо в тонкі ділянки наші обрізки, які замазуємо кремом.
Повторюємо намазку з чотирма коржами. П'ятий зверху не мажемо: його ми будемо глазурувати.
Промазуємо кремом боковину торта.
На верхню частину наносимо тонкий шар повидла. Він потрібен для того, щоб глазур лягла рівніше і не сильно вбиралася в сухуватий корж.
Я забув купити шоколад для глазурі, а тому вирішив обійтися шоколадним кондитерським гелем. Вам так робити не раджу. Цей гель — «нісенітниця на пісному маслі». І тече сильно, і плівка від нього погана. Не полінуйтеся, зробіть глазур!
Відправляємо в холодильник на просочення.
Побачимося завтра.
Смачного!
