Відкрити категорії

Торт Прага



Торт


Торт «Прага» один із найвідоміших і найбільш простих у виготовленні тортів. Існує безліч варіантів приготування, але характерні для нього три постійні складові: шоколадні коржі (бісквітні), шоколадна глазур і масляний крем.

Торт Прага, рецепт якого ми хочемо вам запропонувати, відрізняється від традиційного виконання відсутністю яєць у складі інгредієнтів. Коржі ми будемо пекти на основі сметани, а шоколадну глазур приготуємо з рівних пропорцій вершкового масла і гіркого шоколаду.

Інгредієнти:
борошно - 320 г;
цукор пісок - 330 г;
розпушувач тіста - 1,5 ч. л.;
какао - 5 ст. л.;
питна вода - 0,75 ст.;
масло рослинне - 0,75 ст.;
сметана - 300 г;
масло вершкове - 300 г;
молоко згущене - 140 г;
шоколад гіркий не менше 70% - 100 г.

Приготування смачненького тортика.


Змішаємо в окремій ємності сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао (4 ст. л.) краще просіяти, розпушувач і цукор.

1


Також окремо з'єднаємо рідкі складові: питну воду, рослинне масло і сметану.

2


Рідкі компоненти змішаємо з сухими.

3


Гарненько перемішаємо. Тісто готове.

4


Підготуємо форму для випікання: змастимо бортики вершковим маслом і застелемо дно пекарським папером. Викладемо шоколадне тісто.

5


Духовка вже повинна бути розігріта до температури випікання 180 градусів. Поставимо у неї заповнену форму на годину. Готовність бісквіта слід перевіряти дерев'яною лучиною, тому що час випікання може коливатися.

6


Випечений бісквіт повинен повністю охолонути, після чого розріжемо його на три приблизно рівних диска. Дуже зручно для цього використовувати звичайну нитку. Ножем вздовж по бортику коржа робиться насічка (по колу), в цю насічку встановлюється нитка і протягується. Диски виходять з рівною поверхнею.

7


Почнемо готувати масляний крем. М'яке вершкове масло (в кількості 200 г) на великій швидкості зіб’ємо міксером.

8


До нього всиплемо ложку (їдальню) какао-порошку і додамо згущене молоко. Ще хвилину будемо збивати. Масляний крем готовий.

9


Почнемо збирати домашній торт Прага. По нижньому бісквітному диску рівномірно розподілимо приготований крем. Зверху покладемо наступний диск і також розподілимо по поверхні крем. Третій бісквіт накриє кремовий прошарок.

10


Глазур будемо готувати з рівних пропорцій гіркого шоколаду (100 г) і вершкового масла (100 г). Для цього їх розтопимо на водяній бані - повинна вийти гладка емульсія.

11


Почекаємо, поки глазур трохи охолоне і акуратно покриємо нею наш торт.

12


Прикрасимо тертим шоколадом і помістимо в холодильник на 4-5 годин. Шматочок чудесного шоколадного десерту відмінно буде виглядати з чашкою ароматного еспресо.

13


Смачного!


Торт Прага


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com