Торт Дамські пальчики
Торт "Дамські пальчики", в нашій родині один з улюблених тортиків власного приготування. Раніше купували його в магазині, а вже кілька років печу сама, з тих пір, як вперше зробила заварне тісто, виявляється це дуже просто, а я так довго на нього не вирішувалася.
На приготування паличок у мене пішло приблизно 35-40 хвилин, на крем і прикрасу ще хвилин 20. У результаті всього за годину я приготувала дуже смачний і ніжний торт.
Інгредієнти:
масло вершкове - 80 г;
вода - 0,5 склянки;
сіль - щіпка;
борошно - 1 ст.;
яйця курячі - 4 шт.;
вершки 33% - 400-500 мл;
сметана - 200-300 г;
цукор пісок - за смаком (в крем);
шоколад молочний - для прикраси.
Приготування торта в домашніх умовах.
Спочатку потрібно зробити заварне тісто. Для цього в каструльку вливаю 0,5 склянки води, додаю дрібку солі і 80 г вершкового масла і ставлю каструлю на вогонь, поки вода не закипить і масло повністю не розчиниться.
Поки вода з олією закипає, в миску просіюю склянку борошна.
Знімаю з плити закипілу масляну масу і відразу ж всипаю борошно, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою.
Мішаю ретельно, до тих пір, поки тісто не стане однорідною масою, воно дуже добре відстає від стінок каструлі.
Залишаю тісто охолонути хвилин на 5-7, щоб воно не було гарячим і вбиваю по одному яйцю і після кожного ретельно перемішую. Тісто виходить гладким і еластичним, не дуже густим, але й не рідким, воно не повинна розтікатися.
Перекладаю готове тісто в кондитерський мішок з насадкою велика зірочка і на деко, застелене папером для випічки роблю невеликі палички, між паличками обов'язково має бути відстань, так як при випічки вони збільшуються в розмірі. Вони не обов'язково повинні бути однаковими. Якщо палички будуть трохи відрізнятися один від одного розміром нічого страшного.
Включаю духовку і розігріваю її до 200 градусів. Ставлю деко в розігріту духовку і випікаю палички 5 хвилин при 200 градусах, потім зменшую до 180 і печу ще хвилин 10-15 до легкого зарум'янювання. Ось такі палички у мене вийшли.
Усередині вони порожні і дуже легенькі, як пушинки.
Далі готуємо крем. Для крему збиваю вершки до міцної піни з цукром (я додаю цукор за смаком, не люблю сильно солодко, приблизно 3-4 столові ложки). До збитих вершків додаю сметану і ще раз збиваю.
Невеликими порціями викладаю в підготовлений крем заварні палички і перемішую з кремом (можна просто викладати палички на рознос або тарілку і промащувати кремом).
Зверху прикрасила розтопленим шоколадом.
Пригощайтеся і приємного всім чаювання!