Торт з вишнею
Я люблю рецепти оригінальних тортів. Причому я більше люблю оригінальність у способах формовки, а не в складі інгредієнтів, тому я не змогла залишити без уваги цей рецепт. Способом формування торт трохи схожий на монастирську хату, але, все ж, це щось інше.
Інгредієнти:
мед – 2 ст. л.;
вершкове масло – 60 г;
яйця – 3 шт.;
цукор – 1 ст.;
сода, погашена оцтом – 2 ч. л.;
борошно – 3 ст.
Для начинки:
заморожена вишня – близько 1 кг.
Для крему:
сметана – 1 ст.;
цукор – 1 ст.
Для прикраси:
шоколадна крихта.
Приготування торта з покроковими фото.
Спочатку і приготувала заварне медове тісто. Розтопила на водяній бані мед і масло.
Збила три яйця зі склянкою цукру і відправила до меду та олії.
Слідом всипала борошно і соду, заварила тісто на водяній бані 15 хвилин, після вимісила його на стіл, посипаний борошном.
Вишню розморозила, видалила кісточки і відкинула на друшляк, щоб стік сік. Зробити це дуже важливо, оскільки зайва волога не потрібна.
Від тісту я відрізала невеликі шматочки і розкачувала їх в тонкий пласт, з якого вирізала смужки шириною 3-4 сантиметри.
У центр смужки я виклала вишню.
Краї тіста защипнула, щоб вийшла така вишнева ковбаска.
Дно рознімної форми діаметром 20 см я вистелила папером для випічки.
Ковбаски з вишневою начинкою я виклала спіраллю в рознімній формі, відступаючи один від одного трохи, оскільки тісто буде збільшуватися при випіканні.
Я випікала ці вишневі завитки в духовці при 200 градусах, перевіряючи готовність зубочисткою. Я боялася, щоб з-за вишні спіральки не виявилися сирими всередині.
У мене вийшло три таких коржа-завитків, які я перемазала сметаною, збитою зі склянкою цукру.
Щоб верх торта вийшов більш рівним, верхній корж я перевернула догори дном.
Зверху торт я прикрасила шоколадною крихтою і відправила на ніч у холодильник, щоб він добре просочився кремом. А на ранок до чаю мене чекав шматочок смачного торта, в якому солодкість меду і кислинка вишні врівноважували один одного.
Для начинки я взяла вишню, але, мені здається, сюди підійде будь-яка ягода. Головне, щоб її смак гармоніював зі смаком меду. Приємного смаку!