Відкрити категорії

Маковий торт з сирним кремом




Рецепт смачненького торта з маком і ніжним сирним кремом. Крем для торта – маскарпоне. Форма – 26 см зі знімними бортами.

Інгредієнти:
Для тіста:
мак харчовий – 80-100 г;
молоко – 250 мл;
цукор – 200 г;
вершкове масло (розм'якшене) – 300 г;
ванілін – 1 пакетик (або ванільний цукор — 5 г);
борошно пшеничне вищого сорту – 200-220 г;
розпушувач – 10 г;
курячий білок – 3 шт.;
сіль – щіпка.

Для крему:
сир маскарпоне – 350 г;
цукрова пудра – 300 г;
ванілін – 1 пакетик (або ванільний цукор — 5 г);
мак – щіпка для прикраси;
лохина (інша ягода) – 100 г.

Готуємо торт з маком з маскарпоне.


Для макового торта потрібен мак і краще, якщо ви його правильно приготуєте, щоб на зубах, при вживанні тортика він не скрипів. Давайте я вам розповім, як запарити мак?

1


Попередньо мак краще промити, виклавши його в дрібне ситечко. Склянку (200 мл) свіжого молока вилити в невелику каструльку, довести до кипіння на слабкому вогні. Зняти молоко з вогню і висипати в гаряче молоко мак, залишити все як є до моменту охолодження молока. Потім каструлю з маком поставити на вогонь і варити на слабкому вогні, поки молоко не википить (приблизно у вас це займе 20 хвилин). Мак має ввібрати все молоко і набрякнути.

Далі всю суміш збити блендером або пропустити 2-3 рази через м'ясорубку (або до бажаної вами консистенції). Готовий мак поки відкласти в сторону.

2


Займемося тістом. У глибокій мисці перетерти розм'якшене вершкове масло з 150 г цукру і ваніліном (або ванільним цукром) за допомогою виделки. Потім додати дрібку солі і 10 г розпушувача, перемішати, дати тісту постояти 2-3 хвилини, щоб розпушувач краще розчинився. Всипати частинами просіяне борошно вищого сорту.

3


Все гарненько перемішати. Влити решту 50 л молока, перемішати до однорідного стану.

4


Тепер у тісто можна додати заздалегідь приготований мак, перемішати. На цьому етапі необхідно включити духовку, виставити температуру – 180 градусів.

5


Взяти курячі білки, збити з 50 г цукру до стійких піків на високій швидкості. Збиті білки перекласти в чашу з тістом, і акуратно ложкою, методом «знизу-вгору» все перемішати (акуратність потрібна для того, щоб білки не осіли). Готове макове тісто перекласти у форму для випічки, змащену вершковим маслом. Поставити корж вже випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність коржа перевіряємо зубочисткою або сірником (якщо зубочистка суха — пиріг готовий). Форму витягнути з духовки і остудити.

6


Поки остуджується корж, приготуємо крем з маскарпоне. У невелику чашу викласти сир маскарпоне, ванілін (або ванільний цукор) і цукрову пудру.

7


Всі інгредієнти збити на невеликій швидкості до отримання однорідної маси. Крем готовий.

8


Остиглий корж вийняти з форми. Розрізати корж гострим ножем навпіл. Змастити один корж 1/3 частиною крему.

9


Викласти зверху другий корж. Змастити верх і боки кремом із сиру маскарпоне. Прикрасити пиріг крупинками маку і лохиною. Прибрати маковий торт в холодильник на кілька годин для просочення.

10


Подавати до столу торт з маком порційно.

11


Приємного смаку!


Маковий торт з сирним кремом
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com