Як приготувати торт Панчо
Пропоную Вашій увазі рецепт відмінного тортика, який Ви завжди зможете приготувати, маючи елементарний набір продуктів. І за ціною, в результаті, виходить дешевше, ніж магазинний варіант.
Інгредієнти:
яйця курячі - 6 штук;
цукор - 3 склянки;
какао - 4 столові ложки;
борошно - 2 склянки;
сода харчова - 0,5 чайної ложки;
оцет для гасіння соди;
сіль - 1 щіпка;
вишня в сиропі - 4 столові ложки;
шоколад - 50 г;
масло вершкове - 1 чайна ложка;
сметана 20% - 700 мл.
Приготування торту Панчо.
Беремо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки розміщую у велику миску, щоб було зручно збивати.
Збивати білки я буду довго, приблизно 5 хвилин. У білки я додала маленьку щіпку солі.
Коли білки будуть готові, додаю до них дві склянки цукру.
Продовжую збивати, щоб розійшовся цукор.
Потім поступово додаючи жовтки. Збивати продовжую дуже обережно.
Тісто у мене виходить дуже повітряним.
Прийшла черга какао. Какао я просіяла, щоб уникнути утворення грудочок.
Миска вийшла настільки повною, що працювати доводиться ложкою і дуже акуратно.
Ось какао вже вмішане в тісто.
Борошно я також проціджую.
Разом з борошном я додаю соду, яку потрібно погасити оцтом. Замість оцту можна скористатися лимонним соком або лимонною кислотою.
І ось, тісто готове.
Перекладаю його на деко і спекти в духовці при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин.
Готовність бісквіта перевірю сухою зубочисткою.
Бісквіт потрібно добре охолодити і відокремити від нього корж, шириною півтора-два сантиметри.
Решту більшу частину я буду нарізати на невеликі кубики.
Менший корж потрібно просочити вишневим соком або сиропом. У мене вишня в сиропі.
Приступаю до приготування крему. У велику миску викладаю жирну сметану.
До сметани додаю цукор.
Збиваю сметану з цукром протягом довгого часу. Але тут потрібно бути гранично обережним, щоб не перебити сметану. Є ризик отримати вершкове масло. Тут важливо вчасно зупинитись. Сметана сильно збільшиться в обсязі, стане густою і повітряною.
Нижній корж, який я просочила вишневим сиропом, пропитую сметанним кремом.
Тепер нарізані шматочки тіста занурюю в сметанний крем і по черзі укладаю на нижній шар. Не забуваємо розкладати вишні.
Торт потрібно сформувати гіркою. Коли коржі злегка просочаться, торт можна легко формувати за допомогою широкого ножа. Для прикраси я використовую розтоплений в мікрохвильовій печі шоколад, змішаний з маслом. Глазур виходить пластичною і текучою. Торт повинен добре просочитися. Я відправила його в холодильник на ніч. Вранці можна вже їсти.
Приємного смаку!