Відкрити категорії

Монастирський вишневий торт


Монастирський вишневий торт


Торт за смаком та технологією приготування нагадує монастирську ізбу. Тільки форма інша - як звичайний круглий торт. Складатиметься з трьох коржів у вигляді трубочок з вишнями.

Інгредієнти:
Для тіста:
500 г борошна,
300 г молочного маргарину кімнатної температури,
з столові ложки сметани,
пів ч. л. розпушувача чи соди,
щіпка солі,
100 г цукру.
ваніль - пакетик.

Для крему:
500 г сметани,
200 г вершків,
250 г цукру.

Для начинки:
вишні у власному соці. ( В мене мікс з консервованих та заморожених, трохи є і інших ягід. Але головні - вишні)

Приготування монастирської ізби.


Розтираємо руками борошно з маргарином в крихту.

11



Додаємо цукор та ваніль. знову розтираємо.

22



Потім вводимо по одній ложці сметану та вимішуємо пісочне тісто.

33



Місимо не довго. Тісто повинне стати однорідним та не липнути до рук.

44



Кладемо тісто в холодильник на пів години. А тим часом відкинемо ягоди, щоб добре стік сік.

55



Виймаємо тісто, ділимо на 15 частин.

66

Рекламний блок

Кожну частину розкачати полосами, в міру широкими та тоненькими. Якщо Ви готувати Монастирську ізбу, то нічого нового в приготуванні трубочок немає.

77



На кожну полосочку викласти вишні, та скрутити трубочкою.

88



99



Тепер візьмемо форму для торта та викладемо по колу наші трубочки. не дуже тісно.

1010



1111



1212



Випікаємо до готовності. Можна випікати на решітці, залишивши тільки дно, а можна на лист розмістити форму без дна, виложити трубочки, а потім прибрати форму, та випекти таким чином корж.

1313



В будь якому випадку потрібно добре підпекти низ наших коржів, так як трубочки досить масивні, щоб низ не був сирим.

1414



Поки коржі вихолонятимуть, приготуємо крем. Для цього всі інгредієнти збиваємо до густого гарного вигляду.

1515



1616



1717



1818



Повністю вихолонувші коржі перемазуємо кремом та прикрашаємо на свій розсуд. Для цього можна використати кокосову стружку та шоколадні каплі, чи щось інше.

1919



2020



2121



Даємо торту настоятися з годину при кімнатній температурі та на менше години в холодильнику.

2222



2323



Смачного!

Рекламний блок
Монастирський вишневий торт


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Христина
Скажіть будь-ласка розмір форми
фото
naumenko
Діаметр форми 25 сантиметрів
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com