Відкрити категорії

Монастирський вишневий торт




Торт за смаком та технологією приготування нагадує монастирську ізбу. Тільки форма інша - як звичайний круглий торт. Складатиметься з трьох коржів у вигляді трубочок з вишнями.

Інгредієнти:
Для тіста:
500 г борошна,
300 г молочного маргарину кімнатної температури,
з столові ложки сметани,
пів ч. л. розпушувача чи соди,
щіпка солі,
100 г цукру.
ваніль - пакетик.

Для крему:
500 г сметани,
200 г вершків,
250 г цукру.

Для начинки:
вишні у власному соці. ( В мене мікс з консервованих та заморожених, трохи є і інших ягід. Але головні - вишні)

Приготування монастирської ізби.


Розтираємо руками борошно з маргарином в крихту.

1



Додаємо цукор та ваніль. знову розтираємо.

2



Потім вводимо по одній ложці сметану та вимішуємо пісочне тісто.

3



Місимо не довго. Тісто повинне стати однорідним та не липнути до рук.

4



Кладемо тісто в холодильник на пів години. А тим часом відкинемо ягоди, щоб добре стік сік.


5



Виймаємо тісто, ділимо на 15 частин.

6



Кожну частину розкачати полосами, в міру широкими та тоненькими. Якщо Ви готувати Монастирську ізбу, то нічого нового в приготуванні трубочок немає.

7



На кожну полосочку викласти вишні, та скрутити трубочкою.

8



9



Тепер візьмемо форму для торта та викладемо по колу наші трубочки. не дуже тісно.

10



11



12



Випікаємо до готовності. Можна випікати на решітці, залишивши тільки дно, а можна на лист розмістити форму без дна, виложити трубочки, а потім прибрати форму, та випекти таким чином корж.

13



В будь якому випадку потрібно добре підпекти низ наших коржів, так як трубочки досить масивні, щоб низ не був сирим.

14



Поки коржі вихолонятимуть, приготуємо крем. Для цього всі інгредієнти збиваємо до густого гарного вигляду.

15



16



17



18



Повністю вихолонувші коржі перемазуємо кремом та прикрашаємо на свій розсуд. Для цього можна використати кокосову стружку та шоколадні каплі, чи щось інше.

19



20



21



Даємо торту настоятися з годину при кімнатній температурі та на менше години в холодильнику.

22



23



Смачного!


Монастирський вишневий торт


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Христина
Скажіть будь-ласка розмір форми
фото
naumenko
Діаметр форми 25 сантиметрів
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com