Торт з печива
Мені хочеться поділитися рецептом швидкого торта. Цей рецепт ще з мого дитинства, тоді мама часто готувала такий, а тепер я можу побалувати своїх чоловіків. Але найголовніше - це те, що готується торт всього 15 хвилин, а це такий плюс, особливо коли часу в обріз.
Інгредієнти:
печиво - 1 кг;
масло вершкове - 1 пачка;
халва соняшникова - 200 г.
Приготування торта з печива.
Перед готуванням торта потрібно зробити міцний чай (можна і фруктовий).
Найдовше в рецепті - це очікування того, коли масло стане м'яким.
Тепер готуємо крем для просочення торта. У ємність від блендера покласти масло і халву.
Збиваємо все блендером і отримуємо готовий крем.
Ось так виглядає отриманий крем.
От і все. Тепер починаємо збирати торт. Я беру будь-здобне печиво, мені зручніше, коли воно прямокутної форми, хоча, думаю, можна і пофантазувати.
По одному печиву занурюємо в чай.
І викладаємо на блюдо.
Формуємо перший корж торта.
Тепер змащуємо кремом.
Рівномірно розподіляємо крем по всій поверхні печива.
І так далі, кожен шар промазуємо кремом і укладаємо на нього наступний.
Ви можете зробити торт такої висоти, який вам завгодно, дивіться, щоб вистачило крему. Хоча можна приготувати додаткову порцію. Краї торта теж обмазати кремом.
Тепер можна приступити до прикраси торта. У мене під рукою був тільки шоколад, який я і потерла в тертку.
Тепер готовий торт потрібно помістити в холодильник мінімум на 1 годину для того, щоб масло могло застигнути. Я накриваю торт фольгою або харчовою плівкою, щоб торт не ввібрав в холодильнику зайві запахи.
Ось і все - торт готовий до вживання.
Приємного чаювання!