Відкрити категорії

Шоколадний торт Вулкан


Шоколадний торт Вулкан


Серед численних рецептів десерту цей торт «Вулкан» є одним з найулюбленіших. Коли виникає подія, що вимагає приготування торта, я можу зробити «Вулкан» з закритими очима, майже уві сні, оскільки він не вимагає дуже багато роботи, а на смак – феноменальний.

З тих пір, як я вперше спробувала приготувати шоколадний торт «Вулкан», він став одним з рецептів, на який я завжди можу покластися. Це шоколадний, соковитий, не надто солодкий десерт має горіховий присмак і приємний хрускіт – все, що тільки можна бажати від горіхів. Шоколадна глазур, якою покритий верх торта, настільки хороша, що, можливо, Ви захочете приготувати її додатково і окремо поїсти просто так, ложкою. Ви також можете додати сухі фрукти або ягоди. Може бути, коли спробуєте цей торт, він теж стане для Вас улюбленим десертом.

Інгредієнти:
Для кексу:
— 3 яйця;
— 250 г цукру;
— 400 г сметани;
— 400 г згущеного молока;
— 3 чайні ложки соди;
— 1 чайна ложка оцту;
— 1-2 чайні ложки ванільного екстракту;
— 300 г борошна;
— 4 столові ложки какао-порошку;
— 1/4 чайної ложки солі.

Для сметанного крему:
— 650 г сметани;
— 400 г згущеного молока;
— 250 г цукрової пудри (або більше для ласунів);
— 1-2 чайні ложки ванільного екстракту;
— 350 мл жирних вершків;
— 250 г горіхів (волоські горіхи і фундук);
— свіжі або сухі фрукти та ягоди (родзинки, журавлина, вишня і т. д.) – за бажанням.

Для шоколадної глазурі:
— 2-3 столові ложки какао-порошку;
— 4 столові ложки сметани;
— 6 столових ложок цукру;
— 2 столові ложки вершкового масла.

Приготування торту Вулкан.

 

Кекс.


Спочатку розігріла духовку до 180 градусів. Змастила невеликою кількістю масла 2 круглі форми для випікання. В мисці з допомогою міксера змішала яйця і цукор, поки через 10 хвилин суміш не стала блідо-жовтою і пінистою.

11


Додала сметану, згущене молоко, соду, погашену в оцті, і ванільний екстракт.

22


Все ретельно перемішала. Просіяла борошно і какао-порошок. Змішала їх з сіллю. Вам не доведеться бути обережними з тістом. Це не бісквіт, який дійсно повинен бути легким і пухнастим. З тістом для кексу не потрібно особливо делікатничати.

33

Рекламний блок
Розділила тісто на дві формочки для випікання кексів.

44


Випікала в попередньо розігрітій духовці близько 25 хвилин. Готовність перевіряла за допомогою зубочистки. Не минуло й півгодини, як встромлена в центр випічки зубочистка виймалася чистою – значить, кекси готові. Залишила їх повністю охолонути.

55

 

Сметанний крем і шоколадна глазур.


Між тим, приготувала сметанний крем. Для цього збила міксером охолодженій мисці вершки до утворення густої піни. Відставила вбік.

66


Змішала сметану з рештою згущеним молоком, додала цукрову пудру і ваніль. Можете на свій розсуд додати більше або менше цукру.

77


Виклала збиті вершки у сметану. Відставила вбік.

88


Розрізала один з кексів горизонтально. Другий кекс порізала кубиками.

99


На велике плоске блюдо поклала в центрі ложку сметанного крему. Взяла одну половинку кексу на блюдо. Зверху поклала шар крему. Посипала подрібненими горіхами.

1010


Потім поклала другу половинку кексу, нанесла шар сметанного крему і ще більше посипала горіхами.

1111


Залишила трохи сметанного крему. Акуратно змішала в мисці крем, що залишився, кубики кексу і горіхи.

1212


Як я вже згадувала, можна використовувати будь-які горіхи, які Вам більше подобаються, і також свіжі або сушені фрукти або ягоди. Виклала суміш з шматочків кексу з кремом і горіхами на верхівці торта у формі гори.

1313


Зверху розподілила тонким шаром залишений на час сметанний крем зверху і з боками торта. Помістила блюдо в холодильник.

1414


Між тим, приготувала шоколадну глазур. У маленькій каструлі збила всі інгредієнти для глазурі, крім олії. Варила на середньому вогні, поки суміш не закипіла, потім – на повільному вогні протягом декількох хвилин, поки не розчинився цукор, а сама глазур не набула густу консистенцію. Додала і збила масло.

1515


Полила гарячою глазур'ю торт.

1616


Охолодила торт в холодильнику протягом кількох годин. Краще протримати десерт там всю ніч. Дуже важливо торт гарненько заморозити, в іншому випадку при нарізуванні він буде розвалюватися. Приємного смаку!

Рекламний блок
Шоколадний торт Вулкан


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com