Відкрити категорії

Торт Тірамісу




Хочу запропонувати рецепт торта, який спекла на Новий рік. Спочатку, читаючи рецепт, я думала що робити цей торт дуже складно. Але в процесі виявилося, що готується він не складніше звичайної шарлотки.

Для того, хто хоч інколи пече вдома ніякої проблеми приготування цього шикарного торта не складе. Єдиною проблемою може стати фінансова складова, так як інгредієнти зовсім не дешеві. Але заради якогось великого свята можна і постаратися так як торт виходить незвичайно смачним і досить незвичайним.

Готувати цей торт краще з вечора так як для просочення йому необхідно постояти ніч у холодильнику ( не менше 10-12 годин) - тоді торт вийде дуже ніжним і м'яким.

Інгредієнти:
бісквіти савоярді - 36 штук;
яйця курячі - 4 штуки;
цукровий пісок - 100 г;
кава розчинна - 4 чайні ложки;
фільтрована вода - 350 мл;
будь-який міцний лікер - 2-4 столові ложки;
какао-порошок - 2 чайні ложки;
сир маскарпоне - 500 г.

Приготування торту.


Відокремлюємо білки від жовтків.

1


У жовтки додаємо цукор.

2


Збиваємо або добре перемішуємо до розчинення кристалів цукру.

3

Додаємо в масу сир маскарпоне.

4


Збиваємо на невеликій швидкості до отримання однорідної маси.

5


Білки необхідно попередньо добре остудити. Так вони будуть краще збиватися в піну.

6


Перетворюємо білки в піну, інтенсивно їх збиваючи міксером.

7


Акуратно вмішуємо білки в масу з сиром і жовтками. Намагаємося робити це делікатно, краще вилкою, щоб крем не став важким і не втратив свою легкість.

8


Готуємо розчинну каву (можна зварити і натуральну при бажанні). Головне потім остудити каву до абсолютно холодного стану.

9


Додаємо лікер або ром за смаком - краще не переборщувати, 2-4 ложок буде більш ніж достатньо.

10


Так як спеціальної форми для тірамісу у мене немає, я беру звичайний контейнер і обкладаю його фольгою. Потім буде зручно виймати торт з форми на блюдо.

11


Тепер найважче. Беремо печиво Савоярді цукровою стороною вгору. Дуже швидко опускаємо шматочки печива в каву так, щоб намочити тільки нижню сторону (не цукрову). Викладаємо печиво у форму дуже щільно один до одного просоченою стороною нагору.

12


Покриваємо цей шар печива шаром крему.

13


Повторюємо всю процедуру з обмакуванням в каві, і викладаємо другий шар печива.

14


Знову покриваємо шаром крему.

15


Викладаємо 3-й шар (попередньо вмочивши печиво в каві). Намагаємося підганяти печення ближче один до одного.

16


Покриваємо завершальним шаром крему.

17


Злегка присипаємо какао-порошком через дрібне ситечко. Не треба сипати багато какао.

18


Прикрашаємо торт марципановими мандаринки.

19


Торт тірамісу готовий.

20


Зберігати торт слід в холодильнику не більше 2 -3 доби.


Торт Тірамісу


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com