Відкрити категорії

Як приготувати ганаш


Як приготувати ганаш


Ганаш - це шоколадний крем, і використовувати його можна в випічці в різних напрямках.

Для приготування ганаша потрібно змішати шоколад та гарячі вершки, для еластичності крему додається трохи вершкового масла. Можна додавати різні ароматизатори. Ганаш можна приготувати бажаної густоти і досягти консистенції від самої густої до рідкого шоколадного соусу.

Чим більше вершків в даних пропорціях, тим рідше буде консистенція. Рідкий ганаш найчастіше використовують для просочення тортів, як шоколадного соусу, іноді його збивають. Густий ганаш використовують для покриття пирогів, тортів, цукерок трюфелів.

Ганаш можна приготувати заздалегідь і прибрати в холодильник, перед вживанням просто розігріти. Однак враховуйте, що охолоджений ганаш втрачає свій блиск і стає матовим.

Рекламний блок
Якщо ви хочете отримати білий ганаш, використовуйте замість чорного гіркого шоколаду - білий. Такий білий шоколадний крем хороший для приготування цукерок. Знову ж варіюйте кількість вершків в залежності від бажаної консистенції і не забувайте враховувати їх жирність. Чим менше жирність у вершків, тим рідше вийде ганаш.

Інгредієнти:
вершки 35% - 100 мл;
гіркий шоколад - 100 г;
вершкове масло - 30 г.

Як приготувати ганаш з фото.


100 г гіркого шоколаду наламати і перекласти в невелику чашу. Влити в миску з шоколадом 100 мл гарячих вершків 35 % (якщо використовуєте меншу відсоткову жирність, трохи уменшіть кількість вершків). Можна залишити все як є на пару хвилин, щоб шоколад підтанув.

11


Потім шоколад з вершками, перемішати до отримання однорідної консистенції. Додати 30 г розм'якшеного вершкового масла. Можна в ганаш додати трохи ароматизатора або лікеру.

22


Гарненько мішати за допомогою виделки або віночка до тих пір, поки суміш не стане гладкою і блискучою. Ганаш готовий. Можна застосовувати шоколадний крем на вершках за призначенням в якості покриттів на торт, прошарків коржів або просто вмочати в нього булочки, круасани.

33


Якщо ви приберете шоколадний крем в холодильник він трохи загусне, враховуйте це. Хочете повернути йому первісну консистенцію - просто розігрійте охолоджений ганаш на водяній бані.

Рекламний блок
Як приготувати ганаш


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com