Сирний торт Наполеон
Торт Наполеон був і залишається класикою десертного столу. Можливо, не всі уміють його готувати, але кожен з нас скуштував цей ніжний багатошаровий десерт хоча б раз у житті. Деякі господині печуть багатошарові торти, помилково вважаючи, що це процес трудомісткий, тривалий і складний. Поспішаємо вас запевнити, що приготувати чудовий десерт можна, не докладаючи особливих зусиль. Ми пропонуємо вам вибрати сирний рецепт Наполеона. Він має неповторний смак і особливу консистенцію. Торт неможливо зіпсувати: спекти його зможе навіть початківець кулінар, адже покроковий рецепт Вам допоможе.
Інгредієнти:
сир 5% - 320 г;
борошно пшеничне - 570 г;
яйця курячі - 2 шт.;
яйця перепелині - 8 шт.;
цукор - 500 г;
сода харчова - 1 ч. ложка;
молоко 2,5% - 500 мл;
ванільний цукор - 20 г;
масло вершкове - 200 г.
Як приготувати сирний торт Наполеон.
Сир протираю через сито.
Додаю триста грам цукру.
Два курячих яйця.
І одну чайну ложку соди.
Все добре вимішую.
Ємність закриваю кришкою і ставлю в тепле місце на сорок хвилин. Я поставив біля батареї.
Через сорок хвилин маса піднялася і стала пишною.
Тепер я в цю масу просіюю двісті п'ятдесят грам борошна і перемішую.
На стіл стелю силіконовий килимок.
Викладаю на нього з чашки тісто і ще додаю двісті п'ятдесят грам борошна.
Продовжую замішувати. Тісто не повинно липнути до рук. Вийшла така куля.
Готую до подальшої випічки коржів. Дістаю качалку, вилку, кришку (вона нам знадобиться, щоб вирізати з тіста кола одного діаметру), сковороду. Включаю плиту і ставлю на неї сковороду. Відрізаю від основного тіста шматочок.
Починаю його розгортати на килимку.
Тепер кладу кришку і вирізаю коло.
Виделкою довільно наколюю корж.
Сковорода нагрілася і я обережно викладаю на неї корж.
Випікаю з обох сторін. Масла не треба, все випікається на сухій сковороді.
Виходить 14-16 готових коржів.
Коржі готові і тепер приступаємо до приготування крему.
В ківш висипаю двісті грам цукру.
Пакетик ванільного цукру.
Додаю сімдесят грамів борошна.
І вісім сирих перепелиних яєць. Яйця купив дуже великі вони виявилися з двома жовтками.
Все збиваю міксером.
Додаю п'ятсот мілілітрів пастеризованого молока.
Добре розмішую віночком. Ставлю на плиту і постійно помішуючи варю крем до закипання.
Крем після закипання відставляю в бік і даю йому трохи охолонути. Потім додаю в нього двісті грамів вершкового масла.
Мішаю крем до повного розчинення масла.
Тепер теплим кремом намазую коржики і складаю їх стопкою один на одного.
Торт повинен кілька годин простояти, щоб він повністю просочився.
Вийшов дуже смачний сирний торт Наполеон. Всім приємного апетиту!