Торт «П'яна вишня»
Кожен рік на День народження дитини у нас збирається багато гостей. А який День народження, тим паче дитячий, може обійтися без солодощів, тому тортів у нас завжди є кілька. Але щоб внести якусь індивідуальність на свято і блиснути своїми кулінарними здібностями, ми з донькою кожен рік щось із солодощів готуємо самі. Сьогодні приготуємо торт «П’яна вишня»
Інгредієнти:
вишня - 1,5 склянки;
волоські горіхи - за смаком;
борошно - 2 склянки;
какао - 4 столові ложки;
столовий оцет - трохи;
молоко - 3-4 столові ложки;
цукор - 2 склянки;
шоколад молочний - 1 плитка;
сода харчова - 0,2 чайної ложки;
червоне вино - 1 склянка;
яйця курячі - 5 шт.;
масло вершкове - 330 г.
Як приготувати торт "П'яна вишня".
Основні інгредієнти.
З самого початку краще зайнятися вишнею. Залити необхідну кількість ягід, склянкою червоного вина (в моєму випадку сухого). Настоюватися ягоди повинні 2-3 години.
Тепер переходимо до приготування тіста. Звільняємо яйця від шкаралупи збиваємо до пишної піни.
Потім, не припиняючи збивання додаємо цукор.
Потім борошно, соду погашену оцтом і какао.
Все ретельно перемішуємо, переливаємо у форму заздалегідь змащену вершковим маслом.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Поки наш корж випікається, а вишні настоюються, можна приготувати начинку для торта.
Оскільки начинка буде шоколадна, ми для початку приготуємо глазур. Беремо 2-3 столові ложки какао, 3-4 столові ложки молока, 30 г вершкового масла і 3-4 ложки цукру.
Доводимо цю суміш до однорідної маси на плиті.
Поки шоколадна глазур трохи остигає, ми розтираємо масло (300 г) з цукром (0,5 склянки).
Повинна вийти однорідна маса.
Тепер в масляно-цукрову суміш додаємо шоколадну глазур і ретельно перемішуємо.
Крем виходить дуже смачний і ніжний.
Тим часом наш корж випікся. Його необхідно остудити.
Остиглий корж розрізаємо вздовж навпіл і акуратно виймаємо серцевину.
Серцевину з коржа розтираємо і додаємо в крем. Також додаємо туди і вишню, яка настоялася. Перемішуємо.
Отриманою масою заповнюємо поглиблення в коржах.
Наповнені коржі з'єднуємо разом. І заливаємо верхівку торта розтопленим на водяній бані шоколадом.
Далі згідно рецепту торт слід посипати товченими горіхами. Але ми пішли іншим шляхом, донька попросила прикрасити торт фігурками з марципана, які ми заздалегідь виліпили.
І ось що у нас вийшло. Буйство фарб.
Отриманий торт ми поставили в холодильник на ніч. І їли лише вдень на наступний день, коли до нас приїхали гості. Торт вийшов соковитий, з ніжним кремом, не нудотним (не дивлячись на велику кількість цукру) і смачним.
Приємного апетиту!