Відкрити категорії

Торт «П'яна вишня»




Кожен рік на День народження дитини у нас збирається багато гостей. А який День народження, тим паче дитячий, може обійтися без солодощів, тому тортів у нас завжди є кілька. Але щоб внести якусь індивідуальність на свято і блиснути своїми кулінарними здібностями, ми з донькою кожен рік щось із солодощів готуємо самі. Сьогодні приготуємо торт «П’яна вишня»

Інгредієнти:
вишня - 1,5 склянки;
волоські горіхи - за смаком;
борошно - 2 склянки;
какао - 4 столові ложки;
столовий оцет - трохи;
молоко - 3-4 столові ложки;
цукор - 2 склянки;
шоколад молочний - 1 плитка;
сода харчова - 0,2 чайної ложки;
червоне вино - 1 склянка;
яйця курячі - 5 шт.;
масло вершкове - 330 г.

Як приготувати торт "П'яна вишня".


Основні інгредієнти.

1


З самого початку краще зайнятися вишнею. Залити необхідну кількість ягід, склянкою червоного вина (в моєму випадку сухого). Настоюватися ягоди повинні 2-3 години.

2

 

3


Тепер переходимо до приготування тіста. Звільняємо яйця від шкаралупи збиваємо до пишної піни.

4


Потім, не припиняючи збивання додаємо цукор.

5

Потім борошно, соду погашену оцтом і какао.

6

 

7

 

8


Все ретельно перемішуємо, переливаємо у форму заздалегідь змащену вершковим маслом.

9


Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Поки наш корж випікається, а вишні настоюються, можна приготувати начинку для торта.

Оскільки начинка буде шоколадна, ми для початку приготуємо глазур. Беремо 2-3 столові ложки какао, 3-4 столові ложки молока, 30 г вершкового масла і 3-4 ложки цукру.

10


Доводимо цю суміш до однорідної маси на плиті.

11


Поки шоколадна глазур трохи остигає, ми розтираємо масло (300 г) з цукром (0,5 склянки).

12


Повинна вийти однорідна маса.

13


Тепер в масляно-цукрову суміш додаємо шоколадну глазур і ретельно перемішуємо.

14


Крем виходить дуже смачний і ніжний.

15


Тим часом наш корж випікся. Його необхідно остудити.

16


Остиглий корж розрізаємо вздовж навпіл і акуратно виймаємо серцевину.

17

 

18


Серцевину з коржа розтираємо і додаємо в крем. Також додаємо туди і вишню, яка настоялася. Перемішуємо.

19


Отриманою масою заповнюємо поглиблення в коржах.

20


Наповнені коржі з'єднуємо разом. І заливаємо верхівку торта розтопленим на водяній бані шоколадом.

21

 

22


Далі згідно рецепту торт слід посипати товченими горіхами. Але ми пішли іншим шляхом, донька попросила прикрасити торт фігурками з марципана, які ми заздалегідь виліпили.

І ось що у нас вийшло. Буйство фарб.

23

 

24


Отриманий торт ми поставили в холодильник на ніч. І їли лише вдень на наступний день, коли до нас приїхали гості. Торт вийшов соковитий, з ніжним кремом, не нудотним (не дивлячись на велику кількість цукру) і смачним.

Торт "П'яна вишня" (фото 2)


Приємного апетиту!


Торт «П'яна вишня»


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com