Відкрити категорії

Торт Медовик




Якщо ви вибираєте підходящий десерт для домашнього чаювання, подумайте про те, щоб приготувати торт Медовик. Це ароматні та ніжні ласощі давно стали улюбленими у багатьох сім'ях. Кондитери теж знають про це, тому в магазинах повно готових медоносів. Але з домашніх не зрівняється жоден з них.

Торт з тонких коржів з ароматом меду та повітряним кремом виглядає надзвичайно ефектно. Якщо оформити його з фантазією, він стане гідною прикрасою самого вишуканого столу. І при цьому в приготуванні страва не так складна, як може здатися на перший погляд - спекти торт зможе навіть школяр.

Звичайно ж, на це йому знадобиться деякий час. Зате сам процес у нього особливих труднощів не викличе, особливо, якщо він прочитає наш покроковий рецепт торта Медовик з фото.

Інгредієнти:
Тісто:
борошно - 4 склянки;
цукровий пісок - 1 склянка;
яйце - 3 штуки;
сода - 1 чайна ложка або 1 пакетик розпушувача для тіста;
масло вершкове - 100 г;
мед 2 столові ложки.

Крем:
сметана 20% - 800 г;
цукровий пісок - 1 склянка.

Як приготувати торт Медовик.


Готуємо ось таку конструкцію - водяну баню.

1


На водяній бані розтоплюємо цукор, масло і мед. Продукти добре прогріваємо, але не доводимо до кипіння.

2


Закладаємо цукор і мед.

3


Вершкове масло.

4


Все періодично помішуємо.

5


Тим часом в ємності збиваємо яйця.

6


Яйця повинні перетворитися, в підсумку, у повітряну хмару.

7


Цукор, мед і масло досить нагрілися, цукор повністю розтопився, маса придбала приємний золотистий колір.

8


Тепер вводимо гашену оцтом соду або розпушувач для тіста.

9

Як тільки ввели розпушувач/соду маса вимагає безперервного помішування.

10


Як тільки наше медове тісто збільшилося в об'ємі в два рази і перетворилося в піну, знімаємо з вогню.

11


Даємо добре охолонути.

12


Остиглу масу злегка збити міксером.

13


З'єднати зі збитими яйцями.

14


Я зазвичай досить довго збиваю, тісто виходить повітряним.

15


Ось як то так повинно вийти.

16


Тепер вводимо борошно.

17


Всі 4 склянки.

18


Тісто вийде досить крутим, тому вимішую я його руками.

19


Вимішую тісто на столі, борошном не присипаючи.

20


Так має вийти у результаті. Готове тісто прибираємо в холодильник "відпочити".

21

 

22


Поки тісто "відпочиває" займемося кремом для Медовика.

23


У ємності змішуємо цукор і сметану.

24


Все ретельно збиваємо.

25


Сметана у мене фермерська, крем вийшов чудовим, тримає форму, з легкою кислинкою.

26


"Свіже" тісто дістаємо з холодильника, там воно у мене провело 30 хв., стіл трохи присипаємо борошном.

27


Тісто ділимо на 8 рівних частин.

28


Тісто треба розкачати і вирізати за формою.

29


Тісто у форму для випікання перенести за допомогою качалки або розкачати безпосередньо у формі для випікання.

30


Щоб тісто не прилипло" форму змастити маслом або викласти промасленим папером для випікання.

31


Коржі виходять тонкими, випікати при 180-200 градусах 5-7 хвилин до золотистого кольору.

32


Готовому коржу дати охолонути.

33


Обрізки тіста так само випікаємо, з них ми зробимо обсипання для нашого торта.

34


Остиглий корж ретельно змастити кремом, крему не шкодуйте, чим більше крему, тим смачніше торт виходить.

35

 

36


Готові обрізки тіста збираємо в ємності і так само даємо їм охолонути.

37


Збираємо наш Медовик. Я це роблю без відриву від виробництва: вирізала, спекла, остудила (на віконці), промазала кремом, зібрала і знову повторила. Все виходить досить швидко.

38


Всі 8 коржів промазані кремом. Залишилося тільки його злегка прикрасити.

39


Готові обрізки коржів подрібнити в пакеті.

40


Торт обсипати крихтами з обрізків.

41


І прибрати Медовик в холодильник!

42


Готовому торту Медовик необхідно просочитися в холодильнику годин вісім, як мінімум. Смачного!


Торт Медовик


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Тетяна
Тортик супер! Можна додати кілька лайфхаків: -- щоб краще просочился рекомендую коржі змочити сиропом перед намазуванням кремом; -- задля оригінального смаку раджу на шар крему викладати банан та ківі нарізані тоненьким скибочками.
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com